İngiltere'den Alanya'ya tatile gelen bir grup genç kadının tatili bir cinsel saldırıyla kabusa döndü. İnternet üzerinden Alanya'daki bir otelde rezervasyon yaparak Türkiye'ye gelen İngilizler, ilk 3 gün sorunsuzca tatil yaptı.

Fakat İngiltere'nin Daily Mirror gazetesine konuşan 19 yaşındaki bir İngiliz kız, tatilin 3. gününde otelde çalışan bir kadın tarafından cinsel saldırıya uğradığını açıkladı. Resepsiyona gidip yardım istediğini dile getiren kadın, "Resepsiyonda bize güldüler ve grup seks yapmak istediğimizi öne sürdüler. Polis de bize yardım etmeyi reddeti" ifadesini kullandı.

İngiliz temsilciliklerinin, kendilerine bölgeyi terk etme uyarısında bulunduğunu dile getiren kadınlardan biri İngiliz The Sun gazetesine, "Tatilin ilk günleri çok güzeldi ama daha sonra kalp kırıcı oldu. Her şey çok stresliydi ve sürekli İngiltere'den yardım isterken yüzlerce poundluk fatura geldi" dedi.

Rezervasyonun yapıldığı internet sitesi, soruşturma başlatırken bahsi geçen oteli listeden çıkardığını açıklarken İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye hakkında, "2015'te tecavüz de dahil olmak üzere İngiliz temsilcilerin 18 cinsel şiddet vakası tespit edildi. Bunların çoğu turizm sezonunda kıyı bölgelerindeki turistik noktalarda yaşandı. Bu noktalara gidecek vatandaşlarımız dikkatli olmalı" ifadesi yer aldı.