İngiltere'nin başkenti Londra'da saldırı meydana geldi. Aracıyla Westminster köprüsü üzerinden yayaları ezerek ilerleyen kişi, Başbakan Theresa May'in de parlamento binasında bulunduğu sırada saldırı düzenledi. Parlamento binasının korkuluklarını aşarak koşmaya başlayan saldırgan, bir polisi bıçakladı ve ardından etkisiz hale getirildi. Saldırıya ilişkin olarak Başbakan Binali Yıldırım, CHP' Lideri Kılıçdaroğlu ve AB Bakanı Ömer Çelik açıklama yaptı.

 

YARALILARDAN BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Tanıklar, tedavi edilen yaralılar ve binanın içinde bıçaklı bir kişi gördüklerini söyledi. İlerleyen dakikalarda yaralılardan bir kadının hayatını kaybettiği belirtildi.

FOTO: Twitter FOTO: Twitter


BBC'nin haberine göre; Parlamento'da bulunan personele binadan çıkmamaları söylendi. BBC muhabiri Laura Kuensberg, polisin bir kişinin vurulduğunu söylediğini aktardı.

basliksiz-6

Parlamento binasında yerde yatan en az 3 kişi olduğu belirtiliyor. Saldırganın vurulmadan önce bir polis memurunu yaraladığı öğrenildi.




FOTO: dailymail FOTO: dailymail

Öte yandan, Westminster Köprüsü'nde bir araç, yayaların arasına daldı. Burada da en az 10 kişinin yerde yattığı bildiriliyor.


basliksiz-2

Independent gazetesinin politika editörü Tom Peck, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Yüksek sesli bir patırtı oldu. Çığlıklar. Kargaşa. Sonrasında silah sesleri. Silahlı polisler her yerdeler" yazdı.
basliksiz-1

İngiltere polisi, Westminster Köprüsü üzerinde birkaç kişinin yaralandığı silahlı olay ihbarını alındığını açıkladı.
basliksiz-1

Olayın yaşandığı Westminster bölgesinde metro seferleri durduruldu, istasyonlar boşaltıldı. Olay yerine hava ambulansları gönderildi.

FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS


'SALDIRGAN' VURULDU

Associated Press'e konuşan bir bakan, saldırgan olduğu düşünülen bir kişinin polis tarafından vurulduğunu açıkladı. Bu kişinin, parlamento binasına girmeye çalıştığı belirtilmişti. Görgü tanıkları saldırganın Asyalı görünüme sahip olduğu ve 40'lı yaşlarda biri olduğunu söyledi. Araçlı saldırganın köprü üzerindeki yayalara çarptıktan sonra parlamento binasına sürdüğünü ve oradaki parmaklıklara çarptığını aktardı.

basliksiz-1

ÖLÜ SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Saldırıda üç kişi daha hayatını kaybederken ölü sayısı 4'e çıkmış oldu.

İngiliz polisi, Londra'da yaşanan saldırıyla ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Açıklamada biri saldırgan olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiği ve 40 kişinin yaralandığı belirtildi. Olayın terör saldırısı olduğu da açıklandı.

FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS


BAŞBAKAN MAY SİVİL POLİSLER TARAFINDAN UZAKLAŞTIRILDI

Başbakan Theresa May'in sivil polisler tarafından Parlamento'dan uzaklaştırıldığı belirtildi. May'in sağlık durumuyla ilgili herhangi bir sorun yok.

Parlamento binası çevresindeki aramaların da halen devam ettiği belirtildi. Binaya çıkan tüm yollar kapatıldı.