22 Mart 2016'da Belçika'nın başkenti Brüksel'de Maelbeek/Maalbeek metro istasyonunda ve Brüksel Havalimanı'nda gerçekleşen bir dizi silahlı saldırı ve bombalı intihar saldırısı yapılmıştı.

Saldırılar sonucunda iki saldırgan ile birlikte 33 kişi hayatını kaybetti, 250 kişi yaralandı. Saldırıları IŞİD üstlendi. Avrupa, Brüksel'deki kurbanları anarken bu sefer Londra'da terörist eylem gerçekleşti.

[old_news_related_template title="Son dakika... Londra'da sıcak saatler: Çok sayıda yaralı var" desc=" İngiltere'nin başkenti Londra'da parlamento binası önünde silah sesleri duyuldu. Edinilen bilgilere göre, bir kişinin polise bıçakla saldırı düzenlediği ifade edildi. Öte yandan bu saldırının peşinden aynı bölgede yine bir saldırı meydana geldiği ve bir kişinin aracıyla yayaları ezdiği kaydedildi. Akabinde Parlamento binasına girmeye çalışan bıçaklı bir saldırgan polis tarafından vuruldu. Saldırılarda en az 12 kişinin yaralandığı ifade edilirken, saldırganın vurulduğu belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/yeni_manset-kopya-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/ingiltere-parlementosunda-silah-sesleri-1749898/"]