Türkiye bu hafta Erzincan Orduevi'nde kediye tekme atarak işkence yapan Taner H.'nin kan donduran görüntülerini dehşetle izledi... Fakat Dünya'da güzel şeyler de oluyor dedirten bir olay çok farklı bir coğrafyada meydana geldi. Vietnam'da yaşayan 21 yaşındaki bir fotoğrafçının, nehirde boğulan bir köpek yavrusunun hayatını kurtardığı video bir anda paylaşım rekoru kırdı.

Bisikletiyle yol alan 21 yaşındaki genç fotoğrafçı, nehirde cansız bir yavru köpek bedeni buluyor. Nefes almayan köpek yavrusunu karaya çıkaran Hoang Minh, daha sonra yavru köpeğe kalk masajı yapmaya çalıştı.

insa

Bu görüntüleri kaskının üzerindeki ufak kamerayla kaydeden Minh, daha sonra yerden bulduğu bir plastik şişeyi aldı ve köpeği sildikten sonra yarısı kesik şişeyle yardım etmeye başladı. Şişenin dar kısmıyla hava veren adam, şişenin geniş tarafındaki köpeği hayata döndürmeye çabaladı.

GENÇ FOTOĞRAFÇININ MEMLEKETİNDE EN SEVİLEN YEMEK KÖPEK ETİ

Bu hamleden bir süre sonra ise köpek hayata geri döndürülüyor. Minik köpek ne olduğunu anlamadan şaşkın şaşkın etrafa bakarken hayatını kurtaran adama sevgi gösterisinde bulunuyor.

Köpek eti tüketiminin yaygın olduğu Vietnam'da köpeklere yapılan işkenceler ve köpeklerin yemek yapılmak için öldürülmesi sık sık dünya kamuoyunda gündeme geliyordu. Başta hayvan hakları aktivistleri olmak üzere birçok örgüt ve kişinin tepki gösterdiği köpeklerin yenilmesiyle ilgili olarak Türkiye'nin medyatik isimlerinden Safiye Soyman da bir itirafta bulunmuştu. Safiye Soyman, bir TV programının çekimi için gittiği Vietnam'da tavuk sanıp yanlışlıkla köpek eti yediğini itiraf etmişti.