Karayipler'in doğusunda bulunan Barbuda Adası'nın Başbakanı Gaston Browne, en tehlikeli sınıflandırma olan 5 kategorisinde yer alan Irma Kasırgası'nın 'adanın yüzde 95'ine zarar verdiğini' söyledi.


Saatte 300 kilometreye ulaşan bir hızla Karayipler'e varan Irma Kasırgası'nın yarattığı etkiyle ilgili konuşan Browne, "Gözlemlerimden ve havadan yaptığımız araştırmaya göre Ada'daki evlerin ve binaların yüzde 95'i bir şekilde zarara uğratmış vaziyette. En azından çatılarının bir kısmını kaybetmişler. Gerçekten bu durumu görmek çok üzücü. Ada'da yaşanması zor gözüküyor" dedi.

twitter1

Bir kişinin hayatını kaybettiği Barbuda adasında 1.800 kişi yaşıyor. Fransa'ya bağlı olan St. Barts ve St. Martin adalarında ise en az altı kişinin, Barbados adasında da bir kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Öte yandan sık sık ilginç videolarla gündeme gelen ve plaja yakın olmasıyla bilinen St. Martin'in dünyaca ünlü havalimanı Prenses Juliana Uluslararası Havaalanı'nın yeni fotoğrafları yayınlandı.

İngiliz Daily Mirror'ın Twitter'dan aldığı fotoğraflarda havaalanının farklı yerlerinin çökmüş ve ciddi hasar almış olduğu kaydedildi. Irma Kasırgası ilk önce Antigua ve Barbuda ile St. Barts ve St. Martin adalarına geldi.