Eyaletin şarap üretimiyle meşhur bölgelerinde yaşanan yangınlardaki ölümlerin dokuzunun Sonoma bölgesinde olduğu belirtildi. Yangından en çok etkilenen San Fransisco'nun kuzeyindeki Santa Rosa kasabasının tamamen alevlerle yok olduğu bildirildi. Sonoma Bölgesi polisi 155 kişiden hala haber alınamadığını, ancak bunun tahliye işlemindeki kaostan da kaynaklanabileceğini söyledi.


Polis, komşu Napa Bölgesi'ndeki yangın kurbanları arasında 100 yaşındaki Charles Rippey ve 98 yaşındaki eşi Sarah'ın da bulunduğunu belirtti. Yangınlar California tarihindeki en çok can alan yangın felaketlerinden biri ve duman 100 kilometre uzaklıktaki San Fransisco'dan bile görülebiliyor.

46.500 hektarlık bir alanda meydana gelen yangında kaybolan 155 kişiden 45'inin bulunduğu da vurgulandı. Onbinlerce insanın tahliye edildiği belirtilirken, okullar ve 2 hastane geçici olarak kapatıldı.

California valisi Jerry Brown, Napa, Sonoma ve 5 bölgede OHAL ilan ederken, yetkililer yangınla mücadelenin devam ettiğini duyurdu.