Uluslararası Televizyon Akademisi, cinsel taciz suçlamasıyla gündemde olan Amerikalı oyuncu Kevin Spacey'ye, "Uluslararası Emmy Kurucuları Ödülü" vermekten vazgeçtiğini açıkladı. Akademi bu kararı "son gelişmeler ışığında" aldığını duyurdu.


"Uluslararası Emmy Kurucuları Ödülü", yaratıcılıklarıyla küresel çapta televizyon prodüksiyonuna katkıda bulunan kişilere veriliyor. Ödülün, Spacey'ye 20 Kasım'da New York'ta düzenlenecek bir törenle verilmesi planlanıyordu. Uluslararası Televizyon Akademisi ise ABD'de televizyon alanındaki en saygın ödüller arasında gösterilen Emmy Ödülleri'ni veriyor.

[old_news_related_template title="Ünlü aktör Kevin Spacey eşcinsel olduğunu açıkladı! Haberler şaşırttı, Kevin Spacey kimdir?" desc="Ünlü Amerikalı aktör Kevin Spacey, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada eşcinsel olduğunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/kevinspacey.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/unlu-aktor-kevin-spacey-escinsel-oldugunu-acikladi-2068784/"]

Daha önce "Uluslararası Emmy Kurucuları Ödülü"ne layık görülenler arasında ünlü Amerikalı yönetmen Steven Spielberg ile ödüllü dizi Downton Abbey'nin yaratıcısı Julian Fellowes de vardı.