Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Paris'te bir araya gelen Filistin Devlet Başkanı Abbas, önemli açıklamalarda bulundu. ABD'nin Kudüs kararının ardından artık Filistin-İsrail barış sürecinde uzlaştırıcı bir güç olamayacağını ifade eden Abbas, Birleşmiş Milletler'deki oylama öncesinde Trump tarafından yapılan tehditleri de kınadı.

[old_news_related_template title="BM'nin Kudüs oylamasında Bosna Hersek detayı! Neden çekimser oy verdiler?" desc="BM'de yapılan Kudüs oylamada ABD'nin kararına karşı olan tasarı 128 'evet' oyuyla kabul edildi. Ancak Arjantin, Çek Cumhuriyeti ve Polonya gibi ülkelerle birlikte Bosna Hersek’in de çekimser oy kullanması olması tepki çekti. Konuyla ilgili Bosna Hersek'ten açıklama yapıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/bm.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/bmnin-kudus-oylamasinda-bosna-hersek-detayi-neden-cekimser-oy-verdiler-2142103/"]

Trump, ABD'nin yanında olmayan ülkeleri para yardımlarını kesmekle tehdit etmişti. Önceki gün ortaya çıkan skandalda ise ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley'nin, oy verecek ülkelerin temsilcilerine e-postalar yoluyla telkinde bulunup, "evet" oyu verecek ülkelerin not alınacağını söylediği görülmüştü.

MACRON: FİLİSTİN DEVLETİNİ "DOĞRU ZAMANDA" TANIYACAĞIZ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron da ortak basın toplantısında konuştu ve önemli açıklamalarda bulundu. Macron, Filistin ve İsrail'in bir arada barış içinde varlığını sürdüreceği "iki devletli çözümü" desteklediklerinin altını çizerken, Filistin Devletini doğru zamanda ve baskı altında olmadan kabul edeceklerini ifade etti.