NHC, Maria Kasırgası'nın saatte 260 km rüzgar hızıyla Karayipler'deki Dominica adalarını vurduğunu açıkladı. Dominica Başbakanı Roosevelt Skerrit, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, evinin çatısının uçtuğunu ve binayı sel sularının bastığını, ardından ekiplerce kurtarıldığını duyurdu.


Adadaki havaalanları ile köprüler de kapatılırken yetkililer, Maria'nın en az 37 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Irma Kasırgası'nınkine benzer bir güzergah izlediğini vurguladı. Eylül ayında Kategori 5 seviyesindeki Irma Kasırgası birçok Karayip adasını yerle bir etmiş, milyarlarca dolarlık da hasar bırakmıştı.

[old_news_related_template title="Harvey ve Irma bitti şimdi sıra Maria Kasırgası'nda" desc="ABD ve komşuları geçtiğimiz aylarda aşırı iklim olaylarından ciddi anlamda etkilendi. Yüzlerce insan Harvey ve Irma Kasırgası'nda hayatını kaybederken onbinlerce kişi evsiz kaldı ve yaşadıkları bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. Henüz bu iki fırtınanın milyar dolarlık yaralarını sarma fırsatı bulamadan ABD, Maria Kasırgası'yla karşı karşıya kalacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/irma-1-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/harvey-ve-irmadan-sonra-simdi-de-maria-kasirgasi-geliyor-2014852/"]

Irma'nın yaralarını sarmaya çalışırken Maria'ya hazırlanan Porto Riko, St Martin, St Barts, Saba, St Eustatius ve Anguilla'da, kasırga gözlem ekipleri devreye sokuldu. Guadeloupe adasında ise tahliye operasyonları için emir verildi.


NHC'nin açıklamasına göre, Maria'nın ilk olarak Irma Kasırgası sırasında tamamen boşaltılan Antigua ve Barbuda'yı vurması, Salı gecesi de Karayip Denizi'nin kuzey doğusuna ilerlemesi bekleniyor.

Yapılan açıklamada yoğun sağanak dolayısıyla toprak kayması ve ölümcül su baskınlarının meydana gelebileceği uyarısı yapılırken Çarşamba akşamı boyunca, Porto Riko ve ABD ve İngiltere'ye ait Virgin Adaları başta olmak üzere Leeward Adaları'nın merkezi ve güney kısımlarında 51 cm'ye yakın yağış düşmesi bekleniyor.