Tarihin başından beri güzellik kavramı farklı şekillerde tartışılıyor, kimi iç güzelliğe önem verdiğinden dem vururken bazıları altın oran arayışına devam ediyor... ABD'de yapılan yeni bir araştırma, "matematiksel" olarak güzellik kavramına yaklaşıyor.

ABD'nin Philadelphia kentinde bulunan Temple University School of Medicine tarafından yapılan araştırmada estetik olarak çekici olmanın sırları matematik aracılığıyla çözüldü. Araştırmayı yürüten Gary Linkov, "55 kadın mankenin fotoğraflarını inceledik ve ideal yüz oranlarını belirlemeye çalıştık. Bir arada dengeli ve çekici bir yüz için ihtiyacımız olan verilere, oranlara ve boyutlara baktık. Buna göre kalp şeklindeki bir yüze sahip olanlar daha genç ve çekici görünüyor" ifadesini kullandı.

scarlett

Araştırmaya göre elmacık kemikleri kaşlarla aynı genişlikte olan kadınlar daha çekici. Araştırma kapsamında incelenen mankenlerin gözleri arasındaki uzaklığın ortalama olarak 59.2 milimetre olduğu kaydedilirken, gözler ile elmacık kemikleri arasındaki dikey mesafenin de 13.1 milimetre olduğu ve bu ölçülere sahip kadınların daha güzel olduğu belirtildi.

scarkett

Uzmanlara göre bu ölçülere sahip olan isimler arasında Reese Witherspoon ve Scarlett Johansson gibi isimler yer alıyor.