Fransa'nın başkenti Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya gelen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İran'ı ve Gazze'deki 'teröristleri' destekleyen Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'ndan ders almayacağını" söyledi.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan İsrail'e tepki!" desc="Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, 'İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Türkiye Cumhuriyeti ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik açıklamalarını en sert biçimde kınıyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/sur-sondakika-21.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/cumhurbaskanligi-sozcusu-kalindan-israile-tepki-2126480/"]

Netanyahu şu skandal ifadeleri kullandı: "Sayın Erdoğan İsrail'e saldırdı. Kendi ülkesinde Kürt köylerini bombalayan, gazetecileri hapse atan, İran'ın uluslararası yaptırımları delmesine yardım eden ve Gazze dahil teröristlerin masum insanları öldürmesine yardım eden bir liderden ahlâk dersi alacak değilim."

[old_news_related_template title="Erdoğan: İsrail terör devletidir, terör" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Sivas 6. Olağan Kongresinde partililere seslendi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada ABD'ye tepki göstererek ''Trump'ın açıklaması bizim için yok hükmündedir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/erdogan-1-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-onemli-aciklamalar-26-2126214/"]

ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararının ardından bölgede tansiyon yükselirken, Netanyahu skandal açıklamalarda bulundu. Netanyahu, İsrail'in kağıt üstünde resmi olarak ilişkisi olmayan birçok ülkeyle temasta olduğunu söylerken, "Mahmud Abbas'la oturup barış müzakeresi yapmamızı öneriyorum. Daha basit bir şey yok" dedi.

[old_news_related_template title="Kudüs için salı günü İstanbul'a geliyor" desc="İranlı yetkililer, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bu hafta düzenlenecek olan olağanüstü zirvesine katılacağını duyurdu. Ruhani en son Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile Soçi'de bir araya gelmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/ruhani.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/kudus-icin-sali-gunu-istanbula-geliyor-2126375/"]

Netanyahu, İran'ın Suriye'de kara, hava ve deniz üsleri kurmaya çalıştığını ve buradan İsrail'e saldırmayı hedeflediğini söylerken, "Buna tolere etmeyeceğiz" dedi.

TEHDİTKAR AÇIKLAMA

Fransa'nın başkenti Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelen Netanyahu, "Filistinliler Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğunu ne kadar çabuk kabul ederse barış o kadar çabuk gelir" diyerek tehditkar açıklamalarda bulundu.

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı da açıklamalarda bulundu. Macron, İsrail'in bölgedeki yeni yerleşkelerin inşaatının durdurulmasının barış için önemli bir jest olacağını söylerken, Netanyahu'ya ABD'nin Kudüs kararından duyduğu memnuniyetsizliği aktardığını vurguladı.
Detaylar geliyor...