ABD’de görülmekte olan, tek tutuklu sanığın Halkbank Eski Genel müdür Yardımcısı Hakan Atilla olduğu davada, Türkiye’deki 17 Aralık 2013 Operasyonunun belgelerini çalarak FBI’ya teslim eden, FETÖ firarisi eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz’ın ifadeleri çok konuşulmuştu.

Ancak, Atilla’nın avukatlarının itirazlarına rağmen FETÖ’cü polis Korkmaz’ın 17 Aralık hakkında uzun uzun ifade vermesini kabul eden mahkeme, ABD tarihinin en büyük sızıntısı olan Wikileaks belgelerinin kullanılmasına izin vermedi.

[old_news_related_template title="Zarrab 10 yıl hapis üzerinden mi anlaştı?" desc="Hapiste dayısına savcılıkla anlaştığını anlatan Reza Zarrab'ın '10 yıl, 10 10' deyince dayısının '20 yıl ile 10 arasında ne fark var' dediği, bunun üzerine de Zarrab'ın cevap olarak 'Çok büyük fark var. Sen burada bir yılın ne olduğunu biliyor musun' yanıtını verdiği ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/zarrab-atilla-dava-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/zarrab-10-yil-hapis-uzerinden-mi-anlasti-2137836/"]

Atilla’nın avukatlarından Cathy Fleming, Atilla’nın ifadesini alırken sözü Wikileaks belgelerinde yer alan, Halkbank ile ABD Hazine Bakanlığı yetkilileri arasındaki görüşmelere getirdi. ABD’nin Türkiye’deki temsilcilikleri tarafından Washington’a gönderilen diplomatik yazışmaları içeren belgede, Atilla’nın da katıldığı, Halkbank yetkililerinin ABD Hazine Bakanlığı yetkilileri ile yaptıkları toplantının içeriği yer alıyordu.

Ancak Fleming daha sorusunun başında “Wikileaks belgelerindeki toplantı” der demez, Savcılık makamı müdahale etti.
Savcılık, Atilla’nın sorguyu yapan avukatı Fleming’i salonun duyamayacağı şekilde uyarırken, Hakim Berman da savcı ve avukatları kürsüye yaklaşmaya davet etti.

[old_news_related_template title="Son dakika... New York davasında sürpriz isim: Bharara ilk kez geldi" desc="Zarrab davası olarak başlayan fakat daha sonra Reza Zarrab'ın tanık olmasıyla 'Atilla'ya Karşı ABD' olarak değiştirilen davanın bugün görülen duruşmasında ABD'li eski savcı Preet Bharara da vardı. Bharara, Zarrab hakkındaki iddianameyi hazırladıktan sonra Trump tarafından görevden alınmıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/bhararar2398430.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/new-york-davasinda-surpriz-isim-bharara-ilk-kez-geldi-2137638/"]

Savcılık ve savunma avukatlarının, kürsü yanında Hakim Berman ile yaptıkları kısa toplantının ardından herkes tekrar yerine döndü ve Fleming sorguya kaldığı yerden yeniden başladı.

Ancak Fleming sorusunu Atilla’ya, “Wikileaks belgelerindeki o toplantıyı, Wikileaks belgelerinde yer alan içeriğe hiç girmeden anlatabilir misiniz?” diye sorunca, salonda Hakim Berman dahil herkes gülmeye başladı. Fleming de, “ne yapabilirim” dercesine ellerini havaya kaldırıp, çaresizliğini gösterdi.

[old_news_related_template title="New York davasında son dakika: Süleyman Aslan'ın ne iş yaptığı ortaya çıktı" desc="Zarrab davası olarak başlayan fakat daha sonra Reza Zarrab'ın tanık olmasıyla birlikte 'Atilla'ya Karşı ABD' olarak değiştirilen davanın bugün görülen duruşmasında sürpriz bir isim ortaya çıktı. Zarrab hakkındaki iddianameyi hazırladıktan sonra görevden alınan ABD'li eski savcı Preet Bharara duruşmanın son 1 saatini takip etti. Bugünkü duruşmada Hakan Atilla'nın Süleyman Aslan hakkındaki açıklamaları dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/zarrab-atilla.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/new-york-davasinda-son-dakika-suleyman-aslanin-ne-is-yaptigi-ortaya-cikti-2137673/"]

Atilla ise bu soruya sadece “ABD hazine bakanlığı ile Halkbank arasındaki toplantıyı anlatıyor” diyerek yanıt verdi.
Ardından Fleming, Wikileaks belgelerinden bahsetmeyi ve soru sormayı tamamen bıraktı, başka konuya geçti.