Ülkenin güneyinde yer alan Tilburg kentindeki bir spor salonunda masör olarak çalışan Ron O. 2007 yılından itibaren çevresine kendisini doktor olarak tanıttı.

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, evine davet ettiği kadınlara, Belçika'nın Flaman kesimindeki Leuven Üniversitesi'nde "orgazm araştırması" yaptığını söyleyen Ron O., araştırmaya katılanlara 200 euro vereceğini söyledi.

Sahte doktor, kimi zaman da kadın kurbanlarını leğen kemiği ve meme araştırması bahanesiyle kandırdı. Ron O, cinsel yolla bulaşan hastalık taraması gerekçesiyle bir çok kadına anal ve vajinal muayene yaptı.

[old_news_related_template title="Doktorlar şaştı kaldı! Burnundan bu çıktı..." desc="Çin'de uzun yıllar boyunca burnundaki tıkanıklığı ve kan akışından şikayetçi olan kadın, kronik rinit hastalığı olduğunu sanıyordu ama Hunan Devlet Hastanesi'nden kulak burun boğaz uzmanları sorunun gerçek sebebini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/burun-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/doktorlar-sasti-kaldi-burnundan-bu-cikti-2070450/"]

Kurbanlardan birinin 2015 yılı sonunda şikayette bulunması üzerine, Ron O.'nun doktor olmadığı ortaya çıktı. 12 kadın kendilerine tecavüz ettiği gerekçesiyle sahte doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Savcı, Ron O.'nun 6 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi. Ancak mahkeme, tecavüzün hukuki olarak kanıtlanamadığı gerekçesiyle, sanığın taciz suçundan 4 yıl hapse mahkum edilmesine karar verdi.

'Dost canlısı, iyi biri'

Bazı kurbanlar, sahte doktor Ron O.'yu yıllardır tanıdıklarını belirterek, onu "dost canlısı, iyi biri" olarak tanımladılar. Kurbanlar, sanığın her "tıbbi müdahale" öncesi kendilerinden izin istediğini söylediler.

Bir kadın kurban ise, "Kendimi kirli ve kandırılmış hissediyorum. Sağlığımla oynadığı için öfkeliyim" dedi.

[old_news_related_template title="Kadının kulağından çıkan şey doktorları dehşete düşürdü" desc="Hindistan'ın Karnataka eyaletinde yaşanan olay doktorları bile hayrete düşürdü. Baş ağrısı şikayetiyle hastaneye giden talihsiz kadının kulağından bakın ne çıktı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/orumcek.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/kadinin-kulagindan-cikan-sey-doktorlari-dehsete-dusurdu-2067386/"]

Hollanda Hekimler Federasyonu (KNMG) Başkanı Rene Heman da, yaşanan olayı "sinir bozucu" olarak değerlendirdi. Heman, insanların hekimlere olan güvenini sarstığı için Ron O.'ya kızgın olduğunu söyledi.

Rene Heman, Hollanda'da bütün doktorların, "büyük kayıt defteri"nde (BIG - register) kayıtlı olma zorunluluğu bulunduğunu belirterek, listede adı bulunmayan kişilerin kesinlikle hekim olmadığını vurguladı.