Rusya'da her yıl düzenli olarak gerçekleşen soru-cevap etkinliğine Putin'in yanıtları damga vurdu. Rusya'da halkın sorularının her yıl devlet başkanı tarafından yanıtlandığı etkinlikte bir katılımcı, Putin'in görevi kime devredeceğini sordu.

Rus lider gelecek yıl yapılacak seçimlerle ilgili doğrudan bir açıklama yapmazken, "Hala çalışıyorum. Benim yerime kimin geleceğini Rus halkının karar vermesini istiyorum. Rus halkı bölgeyi, ülkelerini, şehirlerini ve mahallelerini kimlerin yöneteceğine karar vermeli" dedi. Putin, gelecek dönem devlet başkanlığına aday olacak kişinin halkın gelirini artırması gerektiğini söyledi.

Putin, Rusya ulusal takımı hakkında da açıklama yaparken, "Uzmanlar uluslararası arenada futbol takımımızın başarısız olacağını söylüyor bunun da sebebinin çok fazla yabancı oyuncu olması ve altyapıya yatırım yapılmamasını gösteriyor" dedi.

Putin, ABD ile Rusya arasındaki ilişkiye de değinerek, iki ülkenin iki dünya savaşında da beraber savaştığını ve çoğu Rus vatandaşının ABD'lilerin mirasına saygı duyduğunu ifade etti. Putin, "ABD´yi düşman olarak görmüyoruz. ABD'de Rusya karşıtı propaganda iç siyasi mücadeleden kaynaklanıyor. İki ülke nükleer silahları önleme konusunda işbirliği yapabilir. Ekolojik sorunlar üzerinde de ortak çalışmalarda bulunabiliriz" dedi.