Bangladesh'de yaşayan bir kadın öyle korkunç bir şeyle karşı karşıya kaldı ki... 18 yıl önce bir sivrisinek tarafından ısırılan talihsiz kadının adeta hayatı karardı.

40 yaşındaki talihsiz kadın 18 yıldır fil hastalığıyla yaşıyor!

Rezia Begum isimli kadın şu anda Bangladesh'teki Dhaka Medical College Hastanesinde tedavi görüyor.

1aHastalığı nedeniyle çocuklarına bakamayan ve ihtiyaçlarını karşılayamayan kadın, hastaneden çıkamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Tedavi gören kadın; ''20 yıl önce ben de hiç bir sağlık problemim yoktu. Bacağım tıpkı diğer kadınların bacağı gibiydi. 2. Çocuğumu doğurduktan kısa bir süre sonra ayağım yavaş yavaş şişmeye başladı. Bir terslik olmaya başladığını anlamıştım. Hastaneye geldiğimde Fil Hastalığı'na yakalandığımı söylediler.Tek bacağım şimdiden 60 kiloyu  geçti. Tuvalete bile tek başıma gidemiyorum.'' dedi.

Dhaka Medical College Hastanesindeki doktorlar; Bangladesh'li kadının bacağının normale dönmesi için gidecek çok yolunun olduğunu açıkladı.

2Enfeksiyonla karşılaştığından beri sağ bacağı şişip 60 kiloyu bulan, Bangladesh'li  kadının bacağı bir fil ayağı görüntüsüne sahip.

Uzmanlar fil hastalığını kontrol altına almanın zor olduğunu belirterek, parazit larvaları taşıyan sivrisinekler kanları ile beslendiği insanlara fil hastalığını bulaştırdığını, bu enfeksiyonun da en çok Afrika, Orta ve Güney Amerika, Güney Asya ve Pasifik Adaları'nda olduğunu söyledi. İhmal edilen bir tropik hastalık olarak değerlendirilen bu hastalığın önlenmesi açısından, uzun süreli seyahat edeceklerin ya da insani yardım çalışanlarının büyük risk altında olduğu ve bu yüzden böcek kovucu ilaç kullanmaları gerektiği vurgulandı.