Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün NATO Zirvesi için Belçika'nın başkenti Brüksel'de. Erdoğan, AB'nin en tepe yetkilileriyle bir araya gelecek. Görüşmede 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu öncesi zorlu bir döneme giren Avrupa ile ilişkilerin seyrinin netleşmesi bekleniyor.

AB Erdoğan'dan üç konuda açık tavır bekliyor. Ankara Yönetimi AB ile ilişkileri yürütmek istiyor mu? Erdoğan idaresinde AKP bundan sonra nasıl politikalar izleyecek? Ve AB için 'kırmızı çizgi' olan idam tekrar yürürlüğe konacak mı?

Juncker ve Tusk, medya özgürlüğü, insan hakları ve Türkiye'de tutuklu bulunan gazetecilerin durumunu gündeme taşıması bekleniyor.

SÖZCÜ'YE OPERASYON GÜNDEME GELEBİLİR


Son olarak kurulduğu günden bu yana Atatürkçü çizgisinden milim sapmayan Sözcü gazetesine yönelik FETÖ üzerinden bir algı operasyonuna girişildi. Görüşmede bu konunun özel olarak gündeme gelme ihtimali de bulunuyor.

Erdoğan'ın 9 Mayıs Avrupa Günü vesilesiyle yayınladığı mesajda da vurguladığı gibi "Ankara'nın AB ile yola devam etmek istediği" yönünde bir mesaj vermesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı'nın "AB ile yola devam" mesajını vize muafiyeti, müzakerelerde ilerleme sağlanması ve gümrük birliğinin güncellenmesi gibi şartlara bağlamasına kesin gözüyle bakılıyor.

Erdoğan-Juncker-Tusk görüşmesinden AB ile Türkiye arasında bir zirve kararı çıkabilir.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Brüksel'de 16:30'da Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelecek. Erdoğan, Fransa'nın yeni lideri Emmanuel Macon ile terör saldırısıyla sarsılan İngiltere Başbakanı Theresa May ile de buluşacak.