26 yaşındaki Santiago, ölümle sonuçlanan şiddet eylemi gerçekleştirmekle suçlanıyor. Bu suç ise en ağır cezayı gerektiriyor. Santiago'ya silahla ilgili daha düşük suçlamaların da yöneltileceği duyuruldu.

Gözetim altında tutulan ABD'li genç, mahkeme belgelerine yansıyan bilgilere göre; yetkililere verdiği ifadede, saldırıyı planladığını ve Fort Lauderdale tek yön bilet aldığını söyledi.

[old_news_related_template title="ABD'deki havalimanı saldırganı Irak'ta görev yapan eski bir asker çıktı" desc="Florida eyaletindeki Fort Lauderdale Havaalanı'nda dün düzenlenen bir silahlı saldırıda beş kişiyi öldüren saldırganın eski bir asker olduğu ve Irak'ta görev aldığı ortaya çıktı. Esteban Santiago isimli saldırganın geçen sene ordudan atıldığı öğrenildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/329erdmasdmaomda.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/abddeki-havalimani-saldirgani-irakta-gorev-yapan-eski-bir-asker-cikti-1608690/"]

Yetkililer, bu hedefi neden seçtiğini bilmediklerini ve terörizm ihtimalini de dışlamadıklarını ifade etti.

Florida Güney Bölgesi Başsavcısı Wifredo A. Ferrer, "Suçlamalar, durumun vahametini gösteriyor ve federal, eyalet ve yerel yasa uygulayıcılarının toplumu mütemadiyen koruma ve sakinlerimizi ve misafirlerimiz, hedef alanları soruşturma taahhüdünü yansıtıyor" dedi.

KATLİAMI EL KOYULAN SİLAHLA MI YAPTI?


Eski asker olduğu ve Irak'ta bulunduğu ortaya çıkan Santiago'nun Alaska'nın Anchorage şehrinden Florida'ya gelirken, bagaj olarak yetkilere sadece yarı otomatik bir tabanca teslim ettiği açıklandı.

Santiago, Florida'ya inince, Anchorage'da yetkililere verdiği silahı geri aldı ve tuvalette şarjörünü takarak, ABD'ye dehşete düşüren katliamı gerçekleştirdi.

Yetkililer, saldırıda etkisi olup olmadığını görmek için Santiago'nun akıl sağlığını da değerlendirmeye tabi tutacak. Zira geçen Kasım ayında Anchorage kentindeki FBI ofisine gittiği belirtilen Santiago'nun hükümetin zihnini kontrol etmeye çalıştığını ve kendisine zorla IŞİD videoları izletildiğini söylediği ortaya çıkmıştı.

Santiago'nun bu olaydan sonra psikiyatrik tedavi görmeye başladığı ve silahına el koyulduğu ortaya çıktı. Ancak yetkililer kanuna aykırı bir durum görmediği için Santiago, silahını Aralık ayında geri aldı.

Kaynaklar, CNN'e verdiği bilgide, Santiago'nun havalimanı katliamını aynı silahla yaptığını belirtti.