Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Steinmeier, Alman hükümetinin Türkiye'ye karşı sertleşen politikasına destek verdi. ZDF kanalına verdiği yaz söyleşisinde Alman hükümetinin geçen hafta içinde Türkiye'ye karşı açıkladığı yaptırımları desteklediğini söylerken, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Almanya'daki Türklere hitaben yazdığı açık mektubu da memnuniyetle karşıladığını belirtti.

ALMANYA SEYAHAT KONUSUNDA UYARMIŞTI
Almanya, yaşanan kriz sonrasında vatandaşlarına Türkiye'ye güvenlik gerekçesiyle gitmeme konusunda uyarıda bulunmuş ve birtakım ekonomik yaptırımlar uygulanabileceğinin sinyalini vermişti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi önceki gün yaptığı açıklamada ekonomik yaptırımın fiziken mümkün olmadığını söylemiş ve Türk-Alman ilişkilerinin etkilenmeyeceğini söylemişti.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Alman vatandaşlarının mümkün olduğu kadar Türkiye'ye seyahat etmemesini söylemiş, Türkiye'de yatırım yapan Alman şirketlerine devlet güvencesinin yeniden gözden geçirileceğini ve AB'nin Türkiye'ye sağladığı mali yardımların ödenmesi konusunda da Avrupalı ortakları ile görüşeceğini açıklamıştı.

Almanya'nın çok satan gazetelerinden Bild de Alman hükümeti içerisinde Türkiye'ye silah satışının durdurulmasının gündeme geldiğini yazdı. Almanya'dan en çok silah satın alan ilk 10 ülkeden biri olan Türkiye olduğunun belirtildiği haber Alman yetkililer tarafından doğrulanmadı. Almanya'nın önde gelen gazetelerinden die Welt de Almanya'nın AB ülkelerini Kırım işgalinden sonra Rusya'ya yönelik ekonomik ambargonunun bir benzerini Türkiye'ye karşı almaya zorlayabileceğini yazdı.

[old_news_related_template title="Alman Bakan'dan flaş mektup! Hem Türkçe hem Almanca yayınlandı" desc="Ankara-Berlin hattında yaşanan gerilim tırmanırken, Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Almanya'da yaşayan 3 milyon Türk'e hem Türkçe hem Almanca kaleme aldığı bir mektupla seslendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/2017-07-20t093140z_1938272335_rc19971857d0_rtrmadp_3_germany-turkey.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-alman-bakandan-flas-mektup-hem-turkce-hem-almanca-yayinlandi-1941796/"]
Steinmeier Almanya'da yaşan üç milyon Türk'ün de Ankara ile inşa edilen köprülerin yıkılmasından derin bir üzüntü duyduğunu düşündüğünü söylerken, "Bu gerçekten çok acı ve bu nedenle Türk asıllı vatandaşlarımıza bir açıklama yapmak gerekiyordu" dedi.