Stuttgart Eyalet Yüksek Mahkemesi'nden yapılan açıklamada, 47 yaşındaki zanlının "yurtdışındaki terörist bir örgüte üye olma" suçundan ceza aldığı belirtildi.

Mahkeme zanlıya verilen cezada PKK'nın "özellikle tehlikeli bir terör örgütü olması" faktörünün dikkate alındığını kaydederek, zanlının 30 ay boyunca örgütte aktif olduğunu belirtti.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre; mahkeme zanlının daha önce suç işlememesinin ise "cezayı hafifletici neden" olarak dikkate alındığını belirtti.

Federal Başsavcılık zanlı hakkında üç yıl üç ay hapis cezası talep etmişti. Mahkeme heyetine göre 47 yaşındaki zanlı PKK'nın profesyonel kadrosuna dahildi ve örgütün Stuttgart, Münih ve Freiburg sorumlusu olarak görev yaptı.

[old_news_related_template title="Almanya'dan flaş açıklama: Türkiye haklı!" desc="Ankara-Berlin hattında yaşanan derin kriz sürerken, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'den Türkiye'nin hoşuna gidecek bir açıklama geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/2017-06-29t144809z_1083184351_up1ed6t154839_rtrmadp_3_russia-germany.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-almanyadan-flas-aciklama-turkiye-hakli-1916771/"]

Mahkeme kararında zanlının daha sonra ise PKK'nın Dortmund ve Düsseldorf sorumlusu olarak görev yaptığı belirtildi. Heyet, zanlının örgütün propagandasını yaptığını, yeni elemanlar kazanmaya çalıştığını ve örgüte para temin etmeye çalıştığını ifade etti.

PKK 1993 yılından bu yana Almanya ve Avrupa Birliği tarafından "terör örgütü" olarak kabul ediliyor ve terör örgütleri listesinde yer alıyor.