Pralijak'ın avukatı, olayı doğrularken, "müvekkilim duruşmada zehir içti" ifadelerini kullandı. Eski general, 20 yıl ceza aldığı açıklandığı sırada zehir içerek intihar etti. Eski generalin zehir içmeden önce "Ben savaş suçlusu değilim. Bu karara itiraz ediyorum" diye bağırdığı ifade edildi.

 

Hırvat devlet televizyonu Slobodan Praljak'ın zehir içtikten sonra hayatını kaybettiğini duyurdu. Haberde Praljak'ın kaldırıldığı hastanede öldüğü belirtildi. Uluslararası Ceza Mahkemesi sözcüsü Nenad Golcevski konuyla ilgili olarak, "Şu aşamada bir bilgim yok" dedi.

[old_news_related_template title="Bosnalılar Mladiç kararını nasıl karşıladı?" desc="Bosna Savaşı sırasında, Sırp güçlerin komutanlığını yapan Ratko Mladiç 10 kez soykırım yapmak, insanlığa karşı suç ve savaş suçları işlemekten Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi. Karar kurbanların yakınlarının yüreğine bir nebze olsun su serpmiş oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/radtkio-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/bosnalilar-mladic-kararini-nasil-karsiladi-2103876/"]

Praljak'ın Bosna savaşı sırasında bastığı yerleşimlerde işkence ve cinsel saldırı gibi pek çok savaş suçuna karıştığı biliniyordu. Hakim duruşmaya ara verirken bir doktor çağrıldı ve Praljak'ın sağlık durumunun incelendiği açıklandı. Yaşananların ardından mahkeme sözcüsü açıklama yaptı. Başlangıçta Praljak'ın hala hayatta olduğu ve tedavi altına alındığı belirtilirken daha sonra yapılan açıklamalarda Praljak'ın öldüğü duyuruldu. Öte yandan Hollanda polisinin Praljak'ın zehir olduğu iddia edilen içeceği içtiği yerde soruşturma ve incelemeye devam ettiği duyurulurken Hollanda polisi, Praljak'ın yargılandığı mahkeme salonunun suç mahalli olduğunu açıkladı.

Hollanda'da görülen duruşmada 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Pralijak, 2013'te de 20 yıl hapis cezası almıştı. Praljak'ın Mostar Köprüsü'nün Kasım 1993'te yıkılmasını emrettiği de kaydedildi.