Starbucks 10 bin mülteciyi işe alacak


ABD Başkanı Donald Trump'ın Müslümanlara seyahat yasağı getirmesi ve ülkenin kapılarını Suriyeli mültecilere süresiz olarak kapamasına kahve devi Starbucks'ın CEO'su Howard Shultz'dan tepki geldi.

CNN Money'nin haberine göre Shultz, Trump'ın aldığı karara karşılık olarak Starbucks dükkanlarının bulunduğu 75 ülkede, 5 yıl içinde 10 bin mültecinin işe alınacağını açıkladı.

Schultz, şirketin Meksika'da yatırım yapmaya devam edeceğini de belirtti.

Airbnb mültecilere kalacak yer sağlayacak


Dünyanın her yerinde ev ve oda kiralamaya yarayan internet sitesi Airbnb'nin CEO'su Brian Chesky Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Airbnb mültecilere ve seyahat yasağı nedeniyle ABD'ye giriş yapamayanlara bedava kalacak yer sağlayacak. Bizi takip etmeye devam edin, acil ev ihtiyacı olanlar benimle iletişime geçebilir" yazdı.



 

Google, tarihinin en büyük kampanyasını başlattı


Trump'ın kararına ilk tepki veren şirket olan Google da yardım açıklamasında bulundu. 2 milyon dolar şirketin, 2 milyon dolar ise çalışanların bağış yaparak oluşturduğu 4 milyon dolarlık yardım aralarında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği'nin bulunduğu dört ayrı yardım organizasyonuna dağıtılacak. Bu, Google'ın şimdiye kadar yaptığı en büyük bütçeli yardım kampanyası olacak.

Trump'ın iki gün önce imzaladığı kararnamenin hemen ardından Google, ABD'de görev yapan tüm yabancı uyruklu çalışanlarına en kısa zamanda ülkelerine dönmeleri çağrısında bulunmuştu.

Kendisi de göçmen olan Google kurucusu ve CEO'su Sergey Brin pazar günü San Fransisco Uluslararası Havalimanı'nda Trump'ı protesto edenler arasındaydı.


Uber, çalışanları için 3 milyon dolar ayırdı


Pek çok ülkede taksi hizmeti sağlayan Uber de Trump'ın imzaladığı kararnameyle zor duruma düşen çalışanları için harekete geçti. ABD'de yaşayan Irak, İran, Libya, Somali, Sudan, Suriye ve Yemen'li çalışanlarına yardım sözü veren Uber'in CEO'su Travis Kalanick, Trump'ın kararına karşı olduğunu Facebook'ta paylaştığı bir yazıyla açıkladı.

Seyahat ettiği için ülke dışında olan yabancı uyruklu çalışanlarının ABD'ye dönebilmesi için yasal destek vereceklerini açıklayan Kalanick, bunun için 3 milyon dolarlık bütçe ayırdıklarını açıkladı.