Önce Kuzey Kore şimdi de Ortadoğu... ABD Başkanı Donald Trump göreve geldiğinden beri birçok krize ve skandala imza attı... Bunlardan sonuncusu ise ABD Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak görme kararı oldu.

Yıllardır tartışmalı bir konumda olan ve bir kısmı İsrail işgali altında olan Kudüs'ü İsrail toprağı ilan eden Trump, bölgede çatışma, gösteri ve protestoların başlamasına sebep oldu. Reuters’ın son dakika şeklinde geçtiği karelerde Batı Şeria’daki Bethlehem’de çatışmaların başladığı açıklandı. Reuters'ın aktardığı karelerde İsrail askeri göstericilere sert müdahalede bulunurken, biber gazı ve plastik mermi kullanıldığı belirtildi.

Ürdün'de göstericiler Filistin bayrakları salladı. Ürdün'de göstericiler Filistin bayrakları salladı.


Trump'ın açıklamasının ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yarınki oturumunda nasıl bir sonuç çıkacağı merak konusu olurken, birçok ülkede protesto gösterileri yaşandı. Başta Türkiye, Mısır, Tunus, Pakistan, Ürdün, Irak ve Gazze olmak üzere birçok ülkede Trump'ın kararı ve İsrail'in bu kararı destekleyen tavrına karşı gösteri düzenlendi.