El Pais'e konuşan polis kaynaklarına göre, kentin en ünlü alışveriş caddelerinden La Rambla'da yayalara yönelik terör saldırısını gerçekleştiren kişiler, ardından yakınlardaki El Raval semtinde bir bar-restorana daldılar.

basliksiz-3

Resmi Katalan televizyonu, ayrıca, silahlı birkaç kişinin Las Ramblas'taki Bar Luna de Estambul isimli bir Türk restoranına girdiğini ve kendilerini içeriye kapattıklarını aktardı.

 

İspanyol medyasında, silahlı iki kişinin buradaki müşterileri rehin aldığı ve polislerin mekanı kuşattığı belirtiliyor.

basliksiz-2


POLİS: REHİNE YOK

Katalan polisinden akşam saat 21:40'ta yapılan Twitter'dan yapılan  açıklamada "Barcelona'nın merkezinde hiçbir barda (rehin) tutulan kimse yok" denildi.

GÖRGÜ TANIĞI: MÜŞTERİLERİMİZ İÇERİDE


Olay yerinde bulunan Türk asıllı görgü tanığı Musa Çokur 24 TV'ye yaptığı açıklamada 'Olay bizim 150 metre aşağımızda yaşandı. Polisler her yeri kapattı. Personel giriş ve çıkışları yasak. Şu an sadece ambulans sesleri duyuyoruz. Kesin bir bilgiye biz de sahip değiliz. Polis sürekli gelip bizi kontrol ediyor. Tahmin ediyorum ki yarım saate kadar bizim de restoranımızı kapatırlar. Şu an içerde müşterilerimiz var. Çok geniş çapta bir polis kordonu var yukarıda helikopterler geziyor' dedi.

basliksiz-6

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Barcelona'da ikinci şok! Önce minibüsle kalabalığın arasına daldılar sonra restoran bastılar" desc="İspanya'nın Barcelona kentinde beyaz bir kamyonetin sürücüsü, şehrin en kalabalık ve turistik caddelerinden biri olan Las Ramblas'ta aracını yayaların üzerine sürdü. İspanyol medyası da saldırı sonrası minibüste bulunan iki kişinin elindeki silahlarla bir restorana girdiği duyuruldu. İlk bilgilere göre olaylarda 2 kişinin hayatını kaybetti en az 25 kişinin yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/sur-sondakika-44.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-haberi-barcelonada-minibus-kalabaligin-arasina-daldi-1977888/"]

Bu bölgede bulunanlar Twitter hesaplarından silah sesleri duyduklarını paylaşıyorlar.

basliksiz-7

CNN Türk'e konuşan Abdullah Ağar bu restoranın bir Türk restoranı olduğunu ve saldırının IŞİD izleri taşıdığını söyledi.

basliksiz-8