ABD'de görülen ve tüm dünyanın dikkatle takip ettiği eski adıyla 'Reza Zarrab' yeni adıyla 'Hakan Atilla' davasının ikinci duruşması Türkiye saati ile 17:30'da başladı ve 00:30'a kadar sürdü. Duruşmanın bugünkü bölümünde soruşturmanın baş aktörü Reza Zarrab tanık sıfatıyla ifade verdi. Zarrab, eski AB Bakanı Egemen Bağış'la olan ilişkisinden, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a verdiğini iddia ettiği rüşvete kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Ayakları kelepçeli ve hapishane kıyafetiyle salona getirilen Zarrab ifadesini Türkçe olarak verdi. Zarrab kendisine gösterilen hed 'delil belgesi' ve 'tapeyi' kabul etti. İşte Zarrab davasındaki son dakika olayları ve Türkiye'yi de çok yakından ilgilendiren duruşmadan notlar...

sema

Mahkeme salonunda savcının üzerinde çalıştığı bir 'duruşma tahtası' bulunuyor. Davadaki ifadelerde adı geçen şahısların isimleri de şemaya kaydediliyor. Tahtada en tepede İran eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve İran'ın ruhani lideri Ali Hamaney'in ismi yer alıyor. Onların altında da İran Merkez Bankası Başkanı, İran Petrol Bakanı gibi dönemin İranlı yetkililerinin isimleri bulunuyor. Daha altta, savcının bazı kutuları soru işaretiyle boş bıraktığı kısımda ise Hakan Atilla, Süleyman Aslan, Zafer Çağlayan yazıyor. Savcının boş kutular hazırlaması da dikkat çekti.

SON DAKİKA: 'CEZAEVİNDEN ÇIKMAM İÇİN EN HIZLI YOLDU...'


Reza Zarrab sözlerinin başında 'neden itirafçı' olduğunu  "ABD ile işbirliği yapmak sorumluluğu kabul etmek ve cezaevinden çıkmak için en hızlı yoldu" sözleriyle açıkladı.  Zarrab "ABD'ye neden geldiniz?" sorusuna ise "ABD'ye tatil ve kızımı Disneyland'a götürmek için geldim. Gelince FBI beni tutukladı" yanıtını verdi.