Şehrin tarihi semtlerinden Islington'da bıçaklı iki saldırgan, kullandıkları otomobille kaldırıma çıkarak bara girmek için sıra bekleyen insanları ezip geçti.

Yerel saatle 23:00 sularında yaşanan olayda iki erkek ve bir kadın yaralandı.

[old_news_related_template title="Dünyayı şoke eden saldırıda sıcak gelişme" desc="İngiltere'nin başkenti Londra dün öğle saatlerinde (TSİ 17:40) korkunç bir terör eylemine sahne oldu. Westminster Köprüsü üzerinde aracıyla kaldırıma çıkarak yayaları ezen bir saldırgan, ardından köprünün sonunda yer alan İngiltere Parlamentosu'nun bulunduğu yerleşkede silahsız bir polisi bıçaklayarak öldürdü. Dünyayı sarsan olaylarda 5 kişi yaşamını yitirdi. Bugün Parlamento'ya hitap eden İngiltere Başbakanı Theresa May, 'saldırganın radikalizm şüphesiyle daha önce sorgulanan bir Britanya vatandaşı olduğunu' açıkladı. Akşam saatlerinde teröristin adı açıklandı. Saldırının failinin ismi Khalid Masood. İngiliz polis teşkilatı, 52 yaşındaki Masood'un ülkenin güneydoğusundaki Kent bölgesinde doğduğunu belirtti. Saldırganın Birmingham civarında yaşadığı tahmin ediliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/still0323_00000.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-dunyayi-soke-eden-saldirida-sicak-gelisme-1750472/"]

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; araçta bulunan sürücü ve yolcular, olay yerinden hızla uzaklaştıktan sonra yaya olarak kayıplara karıştı.

İngiltere polisi biri kaldırımda, öteki aracın içinde iki bıçak buldu. Güvenlik güçleri, ağır yaralamaya teşebbüs ve kesici ve delici alet bulundurmak suçlamasıyla iki kişiyi gözaltına aldı.

[old_news_related_template title="Londra katliamıyla ilgili flaş ayrıntılar" desc="İngiltere'nin başkenti Londra'da 5 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili yeni bilgiler su yüzüne çıkmaya devam ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/dailymail-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-londra-katliamiyla-ilgili-flas-ayrintilar-1752791/"]

Görgü tanıkları, aracın yaklaşık 80 kilometre hızla gelip, bara girmek için bekleyen insanlara çarptığını söyledi.

Arkadaşlarıyla birlikte sıranın en arkasında bekleyen bir kadın, Daily Mail'e yaptığı açıklamada, "İnsanları domino gibi devirdi" dedi.

3ea27a5f00000578-4349694-this_is_the_people_carrier_that_mounted_the_road-m-78_1490488305795

İngiltere'nin başkenti Londra 21 Mart'ta öğle saatlerinde (TSİ 17:40) korkunç bir terör eylemine sahne oldu.

Westminster Köprüsü üzerinde aracıyla kaldırıma çıkarak yayaları ezen bir saldırgan, ardından köprünün sonunda yer alan İngiltere Parlamentosu'nun bulunduğu yerleşkede silahsız bir polisi bıçaklayarak öldürdü.

Dünyayı sarsan olaylarda 5 kişi yaşamını yitirdi.