Kuzey Kore'nin devlet ajansı KCNA tarafından yayınlanan yarım saatlik video, 12 Aralık tarihinde bir konferansı gösteriyor. Ancak konferanstan çok, duvarda asılı olan bir fotoğraf batı medyasının gündemine oturdu. Fotoğrafta, eski Kuzey Kore lideri Kim Jong-il bir atom bombası olduğu düşünülen bir silahı inceliyor. Dünya medyası tarafından ilk kez görülen bu fotoğraf, Kuzey Kore'nin uzun bir süredir atom bombalarına sahip olduğunu kanıtlıyor.

[old_news_related_template title="Dünyanın en tehlikeli plajı! Kuzey Kore bunu da yaptı..." desc="Kuzey Koreli askerlerin, Güney Kore'deki Dongmak Plajını hedef alarak sınır sularına kara mayınları attığı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/kimjong.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/dunyanin-en-tehlikeli-plaji-kuzey-kore-bunu-da-yapti-2130492/"]

Video görüntüsünün çok net olmaması nedeniyle net ifadeler kullanmaktan kaçınan uzmanlar, Kim Jong Un'un geçtiğimiz sene bir hidrojen bombası denetlediğini iddia ettiği fotoğrafıyla benzerlikler taşıdığının altını çiziyor.

news.com.au sitesine konuşan uzman Shea Cotton, "Kim Jong-il Kuzey Kore'nin bilinen ilk nükleer denemelerini gerçekleştiren kişiydi. Bu nedenle onun döneminde de Kuzey Kore'nin nükleer silahlara sahip olduğunu ve muhtemelen de videoda görünen boyutlarda olduğunu düşünebiliriz" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="ABD'den Kuzey Kore'ye sürpriz çağrı" desc="ABD'den Kuzey Kore'ye sürpriz bir çağrı geldi. Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, nükleer silahlanma konusunda Kuzey Kore ile herhangi bir ön koşul olmadan görüşmeye hazır olduklarını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/abdcagri.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-haberi-abdden-kuzey-koreye-surpriz-cagri-2129638/"]
Videonun yayınlanmasıyla birlikte, Kuzey Kore'nin uzun yıllar boyunca nükleer çalışmalarını sürdürdüğü ve şu anda da elinde güçlü bir nükleer silah deposu bulunduğu yorumları yapılmaya başlandı.