Mısır'ın Sina Yarımadası'nda bir camiye önce bombalı saldırı düzenlendi. Daha sonra olay yerine gelen silahlı saldırganlar ortalığa ateş açtı. İlk belirlemelere göre korkunç saldırı sonucu en az 184 kişinin hayatını kaybettiği, 75 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Yapılan yeni açıklamalarla birlikte ölü ve yaralı sayısının artmaya devam ettiği açıklandı. Yetkililer en az 235 kişinin hayatını kaybettiğini ve yüzlerce insanın da yaralandığını duyurdu.

Reuters'e konuşan görgü tanıklarının açıklamasında göre saldırganlar Ariş kentinin batısındaki Bir el Abed'de bulunan El Ravdah camisine cuma namazı sırasında saldırdı. Bazı Mısırlı yerel gazetelerde ölü sayısının 260 olduğu yazıldı.

resimid_4252097

Güvenlik güçlerini destekleyen cemaatin hedef alındığını söyleyen görgü tanıkları saldırganların bir bombayı infilak ettirdiğini ayrıca camidekilere 4 adet arazi aracından ateş açtıklarını aktardı.

misir

EN AZ 100 KİŞİ YARALANDI, YAS İLAN EDİLDİ

Mısırlı güvenlik kaynakları saldırıda onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını aktarırken, Mısır'ın resmi haber ajansı MENA, en az 100 kişinin yaralandığını duyurdu. Henüz saldırıyı üstlenen çıkmadı.

Mısır hükümeti yaşananların ardından 3 günlük yas ilan ederken Reuters'a konuşan görgü tanıkları, "İnsanlar camiden çıkarken saldırdılar. Yardıma gelen ambulanslara da ateş açtılar" ifadelerini kullandı.

Mısırlı yetkililer, yaklaşık 25 ambulansın olay yerine gittiğini ve yaralıları bölgedeki hastanelere taşıdığını duyurdu.

ABD saldırıyı kınarken Mısır ordusu Sina Yarımadası'na hava saldırısı başlattı.