İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine Norwich North bölgesini temsil eden milletvekili Chloe Smith, tarihi oturumda oy kullanmak için annelik iznine ara vererek Avam Kamarası'na geldi. Yanında da dört aylık bebeği Alastair'i getirdi.

Smith, bebeğini Meclis oturumuna getirdiği için mahcup tavırlar sergilerken, Avam Kamarası Başkanı John Bercow devreye girerek, İngiliz vekili sakinleştirdi.

Bercow, "Saygıdeğer hanımefendiye sesleniyorum, mahcup olmayın. Minik bebeğinizin başımızın üstünde yeri var. Hiç sorun değil" dedi.

chloe

Smith, ilk olarak 2009 yılında istifa eden milletvekili Ian Gibson'ın yerine seçilerek, o dönemde Avam Kamarası'ndaki en genç milletvekili olmuştu. O dönemde 27 yaşındaydı olan Smith, 2011 yılında da dönemin Başbakanı David Cameron tarafından Hazine Bakanlığı'na getirilmişti.

650 VEKİLDEN 498'İ DESTEK VERDİ


Avam Kamarası'ndaki 650 vekilden 498'i Brexit'i başlatacak Lizbon Anlaşması'nın 50. maddesini Başbakan Theresa May'in yürürlüğe sokmasını öneren tasarıyı desteklerken, karşı çıkan vekillerin sayısı 114'te kaldı.

BBC'nin haberine göre; tasarı yasalaşmadan önce önümüzdeki hafta Avam Kamarası'nda komisyon aşamasına gelecek.

Bu aşamada muhalefetteki partiler, tasarıda yapılmasını istedikleri değişiklikleri tartışmaya açacak.

Komisyon aşaması sonrası yasa tasarısı 3. kez Avam Kamarası'nda görüşülerek oylanacak ve parlamentonun üst kanadı Lordlar Kamarası'na gönderilecek.

Tasarı, Lordlar Kamarası ve Kraliçe'nin de onayından geçtikten sonra yürürlüğe girecek.

SADECE 2 MADDEDEN OLUŞUYOR


2 maddeden ve sadece 143 kelimeden oluşan "Avrupa Birliği'nden Çekilme Bildirimi Yasası" tasarısı sadece Brexit'le ilgili yetki devrini kapsıyor.

Brexit Bakanı David Davis, bu tasarı için "Halkın zaten verdiği bir kararı parlametonun yürürlüğe sokması için yetkilendirilmesini öngörüyor" dedi.

Ana muhalefetteki İşçi Partisinin milletvekilleri Rachael Maskell ile Dawn Butler'ın, tasarıyı protesto etme amacıyla Gölge Kabineden istifa ettiler.