"Satıcı" filmiyle En İyi Yabancı Film dalında Oscar'a aday gösterilen dünyaca ünlü İranlı yönetmen Asgar Ferhadi’nin 26 Şubat’ta Hollywood’da gerçekleşecek ödül törenine katılamaması gündeme geldi.

Zira; Trump'ın cuma günü imzaladığı kararnameyle "terörle ilintili” olarak görülen ülkelerin pasaportlarını taşıyanlar için 90 günlük seyahat yasağı getirildi. Ferhadi'nin ülkesi İran da bu kapsama giren ülkeler arasında bulunuyor.

Ferhadi, 2012 yılında "Bir Ayrılık" filmiyle En İyi Yabancı Film dalında Oscar Ödülü'ne değer görülmüştü.

[old_news_related_template title="Son dakika... ABD Mahkemesi'nden Trump'a rağmen flaş karar!" desc="ABD'de New York Doğu Bölgesi Federal Mahkemesi, Başkan Donald Trump'ın mültecilerle ilgili tartışmalı kararnamesine karşı 'geçici olarak yürütmeyi durdurma kararı' aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/2017-01-28t230827z_1385953732_rc1bf142e750_rtrmadp_3_usa-trump-isis.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-abd-mahkemesinden-trumpa-ragmen-flas-karar-1648746/"]

Oscarları dağıtan Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi de ortaya çıkması muhtemel bu nahoş duruma ilişkin bir açıklama yayınladı. Akademi'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Filmcilerin ve dünyadaki tüm insanların haklarının destekçisi olarak, Oscarlı "Bir Ayrılık" filminin yönetmeni Asgar Ferhadi'nin, Oscar adayı "Satıcı" filminin oyuncuları ve set ekibiyle birlikte dini ya da memleketi nedeniyle ülkeye girişinin engellenme olasılığını aşırı derecede sorunlu buluyoruz."