Trump'ın başkanlığına karşı çıkan ‘Siyah Birlik' adlı bir grup, bankaların ve dükkanların camlarını kırdı, çevredeki araçlara zarar verdi.

Sosyal medyaya yüklenen görüntülerde verilen zararın boyutu gözler önüne serildi.



Polis, göstericilerin Trump'ın yemin edeceği Kongre binasına yaklaşmasına izin vermedi.

2017-01-20t171725z_1323931099_rc197e4ff940_rtrmadp_3_usa-trump-inauguration-protests

Trump'ı ABD'nin başında görmek istemeyen muhalifler, yeni başkanın geçit töreninin yapılacağı yollarda polisle çatıştı. CNN'in haberine göre; DC'de bugün 90'ı aşkın gösterici gözaltına alındı.

Polisin protestoculara biber gazıyla müdahale ettiği anlar CNN ekranlarına yansıyor. Washington’da ana yollar ve kavşaklar protestocular tarafından kesildi. Başkentin yanı sıra ülkenin dört bir yanında Trump karşıtı protestolar düzenlendi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÜST DÜZEY


Trump'ın yemin edeceği alanda son derece sıkı güvenlik önlemleri alındı. BBC'nin muhabiri Rajini Vaidyanathan dilimli olduğu için muzuna el konulduğunu yazdı.

Alana sokulmayanlar arasında sırt çantaları, bisiklet, insansız hava araçları, lazer ışıklar, selfie çubukları, cam kavanozlar ve termoslar bulunuyor.

[old_news_related_template title="Son dakika... Dünyanın gözü kulağı ABD'de" desc="Beklenen gün geldi... 8 Kasım'da yapılan seçimlerde büyük bir sürprizle ABD'nin 45'inci başkanı seçilen Donald Trump çok kısa bir süre içinde yemin ederek görevi Barack Obama'dan devralacak. Dünya için büyük önem taşıyan bugüne ait tüm gelişmeler dakika dakika sozcu.com.tr'de... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/748923edasdnh42.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-dunyanin-gozu-kulagi-abdde-1633971/"]