ABD medyasında çıkan haberlerde, Rus istihbaratının Trump hakkında "utanç verici bilgilere" sahip olduğu öne sürülmüştü.

Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada, konuya ilişkin haberlerden hiç bahsetmeden, "SAHTE HABERLER! BÜTÜNÜYLE SİYASİ BİR CADI AVI!" yazdı.

[old_news_related_template title="Meryl Streep'ten Trump'a zehir zemberek sözler" desc="Her yıl film ve televizyon dizilerine verilen Altın Küre Ödülleri'nde Yaşamboyu Başarı Ödülü'nü alan ünlü aktris Meryl Streep, kabul konuşmasında, seçilmiş Başkan Donald Trump'ın engelli bir muhabirle alay etmesini eleştirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/2017-01-09t065004z_2054266850_ht1ed190iyw3t_rtrmadp_3_awards-goldenglobes.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-meryl-streepten-trumpa-zehir-zemberek-sozler-1612013/"]

Trump'ın Beyaz Saray'a çıkmadan 9 gün önce, bugün bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Basın toplantısının konusunun ise, Trump'ın ticari işleriyle arasına mesafe koymasına ilişkin attığı adımlara yönelik olacağı düşünülüyor.

MOSKOVA İLE GİZLİ GÖRÜŞME İDDİASI


Medyada yer alan haberlerde, Trump'ın kişisel doğasının yanı sıra, seçim kampanyasını yürüten ekip ile Moskova arasında gizli görüşmeler yapıldığı iddia ediliyor.

ABD istihbarat yetkililerinin konuya ilişkin raporunu Trump ve şu anki ABD Başkanı Barack Obama'ya ilettiği bildiriliyor.

Fakat istihbarat servislerinden söz konusu iddialara ilişkin henüz bir açıklama yapılmış değil.

Rusya cephesinden de konuya ilişkin bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ellerinde, ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın itibarına zarar verecek bilgiler bulundurmadıklarını belirtti.

Amerikan istihbaratı, 8 Kasım'daki Başkanlık Seçimleri'ne giden süreçte Demokratların e-postalarının hack'lenmesinde doğrudan Rusya'nın payı olduğu yönünde bir rapor hazırlamıştı.

[old_news_related_template title="CIA'in gizli raporu basına sızdı!" desc="İstihbarat birimlerinin ABD Seçimleri'yle ilgili raporu Rusya'yı işaret etti, ortalık karıştı... Başkan Barack Obama, 8 Kasım'daki seçimlere giden süreçte gerçekleştirilen ve Rusya'nın şüpheli olduğu siber saldırılar konusunda soruşturma emri verdi. Obama'nın talimatı net: 'Rapor 20 Ocak'a kadar masamda olsun!'" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/maxresdefault1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/son-dakika-ciain-gizli-rapor-basina-sizdi-rusya-abd-secimlerine-mudahale-etti-1557201/"]

Raporda, Moskova Yönetimi'nin Trump'ın kazanması için seçimlere müdahil olduğu vurgulanmıştı.

Bu iddiaları her fırsatta reddeden Trump, son haftalarda, söz konusu bulguları kabul etmesi için baskı altındaydı.

[old_news_related_template title="Son dakika... ABD Başkanı Barack Obama'dan veda konuşması" desc="ABD Başkana Barack Obama, veda konuşmasını Chicago eyaletinde bulunan ve Kuzey Amerika'nın en büyük toplantı solan olan 20 bin kişilik McCormick Place'de gerçekleştirdi. Obama duygusal anlara sahne olan hitabında, ABD halkına demokrasiyi koruma çağrısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/2017-01-11t044419z_1584814008_rc145e81b9e0_rtrmadp_3_usa-obama.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-abd-baskani-barack-obamadan-veda-konusmasi-1615527/"]