Şahsi Twitter hesabından bir dizi mesaj paylaşan Trump, "Benim sosyal medyayı kullanışım alışıldık Başkan tipine uygun değil… Modern zaman Başkan tipine uygun" ifadesini kullandı.

Başkan Trump, geride bırakmakta olduğumuz hafta başında Mika Brzezinski ve Joe Scarborough'a nezaket sınırlarını aşan bir şekilde kişisel saldırılarda bulunmuştu. Trump, Brzezinski içi "taş kadar aptal", Scarborough içinse "deli" ifadesini kullanmıştı.

Trump'ın kadın sonucular hakkında attığı tweet'ler Demokratlar gibi Cumhuriyetçiler tarafından da kınanmış, Trump'ın imdadına Beyaz Saray yetişmişti. Trump'ın yardımcıları da tweet'lerine ilişkin duydukları kaygıyı dile getirdi.

Fakat Başkan Trump, Cumartesi günü sosyal medyanın kendisine anaakım medyayı aşarak, halkla doğrudan temas kurma fırsatı sağladığını söyledi. Trump sıklıkla anaakım medyanın içeriklerini 'yalan haber' olarak nitelendiriyor.

[old_news_related_template title="ABD lideri Trump'tan çok büyük saygısızlık!" desc="Tartışmalı kararları ve skandallarıyla dünyanın gündeminden düşmeyen ABD Başkanı Donald Trump, Oval Ofis'te gazetecilerin önünde çok konuşulacak bir tavır daha sergiledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/41d424a700000578-0-image-a-1_1498625242163.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-abd-lideri-trumptan-cok-buyuk-saygisizlik-1911654/"]

Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri de kullandı: "Sahte ve sahtekâr haber medyası, Cumhuriyetçileri ve diğerlerini sosyal medyayı kullanmamam konusunda ikna etmek için çok çalışıyor. Fakat hatırlayın ki 2016 seçimlerini söyleşiler, konuşmalar ve sosyal medyayla kazandım."

Donald Trump, "Başkan yardımcılarından birinin Kongre tarafından soruşturulduğu" yönündeki haberini geri çeken Amerikan yayın kuruluşu CNN'e yönelik eleştirilerinde de dozu artırdı.

Tweet'ine CNN'i de ekleyen Trump, "En nihayetinde CNN'in yalan haber kanalı ve 'çöp gazeteciliği' olduğunun ortaya çıktığını görmekten aşırı memnuniyet duyuyorum. Hele şükür!" yazdı.

Öte yandan, Washington'da bulunan John F. Kennedy Performans Sanatları Merkezi'nden eski ordu mensuplarına seslenen Trump, ABD'nin yeniden kazanacağını ifade etti.

Burada da medya kuruluşlarına yüklenen Trump," Sahte medya bizi susturmak istiyor ama onlara izin vermeyeceğiz. Sahte medya Beyaz Saray'a çıkışımızı durdurmaya çalıştı. Fakat ben başkanım, onlar değil" dedi.