ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Çavuşoğlu, Ulusal Basın Kulübü'nde Turkish Heritage Organization (THO) tarafından düzenlenen panelin çıkışında basın mensuplarının elektronik cihaz yasağı ile ilgili sorularını yanıtladı.

[old_news_related_template title="ABD'den sonra o ülkeden de Türkiye'ye yasak!" desc="ABD'nin Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 8 ülkeye yönelik direkt uçuşlarda 'elektronik cihaz yasağı' getirmesinin yankıları sürerken, benzer bir karar İngiltere'den geldi. Londra Yönetimi, Türkiye dahil 6 ülkeye doğrudan uçuşlarda kabin içine cep telefonundan büyük elektronik cihaz alınmasını yasakladı. Öte yandan, Washington'ın yasak kararını IŞİD tehdidi nedeniyle aldığı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/ataturk_airport_reuters.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-abdden-sonra-ingiltereden-turkiyeye-yasak-1748262/"]

Çavuşoğlu'nun konuya ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

• Bir endişe varsa güvenlikle ilgili birimlerimiz bir araya gelip tedbirleri almamız lazım. Yasaklamalarla bu iş olmaz. Bir DEAŞ teröristi herhangi bir yerden binebilir. Önemli olan, onların bindiği yerlerde gerekli tedbirleri alabilmektir.

• Bunlar kalıcı tedbirler değildir. Kendileri de 'İlave tedbirler konusunda çalışıyoruz ama şu anda acil olduğu için bunu almamız gerekiyordu' dediler.

• ABD'nin veya herhangi bir müttefikimizin endişesi bizim de endişemizdir. Varsa bir sorun bunu beraber çözmek en doğrusudur. Bu konudaki görüşlerimizi paylaştık.

• Geçici tedbirler değil kalıcı ve en etkili tedbirleri beraber almamız lazım. Normal yolcuları cezalandırmak yerine tehdit oluşturabilecek kişilere karşı alacağımız tedbirler daha sağlıklı olacaktır.