Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel Al-Jubeir, İran'ın müdahalelerinin "komşu ülkelerin güvenliğine zarar verdiğini, uluslararası barış ve güvenliği tehdit ettiğini" ileri sürerek, "Ulusal güvenliğimizi ihlal eden hiçbir şeye izin vermeyeceğiz" uyarısında bulundu.

[old_news_related_template title="Suudi Arabistan, füze saldırılarından dolayı İran'ı sorumlu tuttu!" desc="Suudi Arabistan, Yemen'den atılan balistik füze saldırılarından dolayı İran'ı sorumlu tuttu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/fuze-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/suudi-arabistan-fuze-saldirilarindan-dolayi-irani-sorumlu-tuttu-2078389/"]

Adel Al-Jubeir Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İran'ın bölgede yaşanan kaosun en önemli nedeni olduğunu" savundu.

Suudi Arabistan'da son 24 saat içerisinde 2 prens hayatlarını kaybederken, ülkenin en önemli isimlerine ve şirketlerine karşı rüşvet operasyonları da sürüyor.

Ülkenin en büyük turizm şirketi olan Al Tayyar Travel şirketinin sahibi Nasser bin Aqeel Al-Tayyar'da göz altına alındı. Şirketten yapılan açıklamada, müşterilerine karşı sorumluluklarının bulunduğu ve çalışmaların devam ettiği belirtildi.

[old_news_related_template title="Suudi Arabistan'dan çok sert açıklama" desc="Hafta sonu, Ortadoğu'da dengeleri değiştiren sıcak saatler yaşandı... Bunlardan biri de Yemen'den Suudi Arabistan'a fırlatılan balistik füzelerdi. Bu gelişmenin ardından Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Jubeyir açıklamalarda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/saudi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/suudi-arabistandan-cok-sert-aciklama-2079382/"]

Kral Salman Bin Abdulaziz dün helikopter kazasında hayatını kaybeden Asir Eyalet Vali Yardımcısı Prens Mansour Bin Muqrin'in babası Prens Muqrin Bin Abdulaziz'e bağsağlığı ziyaretinde bulundu.

Hayatını kaybeden prensin cenazesi bugün Riyad'ta İmam Türki Bin Abdullah camisinde ikindi namazı sonrası kılınacak olan cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Bir çok bakan ve üst düzey yetkilinin görevden alınarak tutuklanmalarının ardından, Kral Salman Bin Abdulaziz, Ulusal Muhafız Bakanlığına atanan Khalid Bin Ayyaf al-Muqrin ve Ekonomi Planlama Bakanı Muhammed Al-Tuwaijri ile bir araya geldi. yeni bakanlar yemin ederek görevlerine başladı. Kral ile iki yeni bakanın çektirdikleri fotoğraf ülkenin resmi haber ajansı SPA tarafından servis edildi. (DHA)

[old_news_related_template title="Suudi Arabistan'da flaş toplantı" desc="Lübnan'ın istifa eden Başbakanı Saad el Hariri ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Riyad'ta bir araya geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/lubnan.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/suudi-arabistanda-flas-toplanti-2079131/"]

KRİZİ YEMEN'DEN ATILAN FÜZE TETİKLEDİ

İran ile Suudi Arabistan arasında yaşanan kriz, Yemen'den Suudi Arabistan'a atılan balistik füze ile başladı. Irak'taki İran destekli milislerin varlığı nedeniyle uzun süredir gergin olan iki ülkenin arasında ipler bu olaydan sonra kopma noktasına geldi.

Suudi Arabistan, Yemen'den atılan balistik füze saldırılarından dolayı İran'ı sorumlu tutmuş ve balistik füze saldırısını “savaş ilanı” olarak nitelendirmişti. Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon misilleme olarak Yemen’deki tüm kara sınır geçiş yerlerini, liman ve havalimanlarını kapatmıştı.

[old_news_related_template title="Suudi Arabistan'da helikopter düştü! Prens ve 8 üst düzey yetkili öldü" desc="Yemen sınırında meydana gelen helikopter kazasında Suudi Prens Mansur bin Mukrin ve 8 üst düzey yetkili hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/basliksiz-1-54.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/suudi-arabistanda-helikopter-kazasi-2078272/"]

İRAN'DAN YANIT GECİKMEDİ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, Yemen'den Riyad'a atıldığı belirtilen balistik füzenin arkasında İran'ın olduğu suçlamalarını 'adaletsiz, sorumsuz, yıkıcı ve provokatif' olarak niteledi. Kasımi, iddiaların "asılsız yalanlar" olduğunu savunurken Suudi Arabistan'ın açıklamasını "psikolojik operasyon" olarak değerlendirdi.

SUUDİ ARABİSTAN LÜBNAN'I DA TEHDİT ETTİ

Öte yandan Suudi Arabistan, Lübnan'ı da tehdit etti. Suudi Arabistan Körfez İşleri Bakanı, "Hizbullah'ın Suudi Arabistan'a yönelik hareketleri sebebiyle Lübnan'ı savaş ilan eden bir ülke olarak göreceğiz"diye konuşmuştu.

[old_news_related_template title="Suudi prenslere 5 yıldızlı gözaltı" desc="Suudi Arabistan ve Ortadoğu'da tansiyonu yükselten gözaltılar sonrasında sular durulmuyor. Aralarında Türkiye'nin de yakından tanıdığı dünyanın önde gelen milyarderlerinden Prens El Velid bin Talal ile dünyanın en zengin kişileri listesinde 37. sırada yer alan Al Rajhi Bankasının sahibi Sulaiman Bin Abdul Al Rajhi'nin olduğu isimler Riyad'daki Ritz Carlton'da tutulduğu öne sürüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/ritzcarlotn.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/suudi-prenslere-5-yildizli-gozalti-2078173/"]

Suudi bakan, Lübnan hükümetinin, Hizbullah’ın Suudi Arabistan’a yönelik tehlikeden haberdar olması gerektiğini ifade ederek, “Hizbullah militanlarının Suudi Arabistan'a yönelik hareketleri sebebiyle Lübnan'ı savaş ilan eden bir ülke olarak göreceğiz” açıklamalarında bulunmuştu.

HARİRİ SUUDİ ARABİSTAN KRALI İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Bölgedeki gerginlik sürerken Suudi Arabistan'da bulunan eski Lübnan Başbakanı Hariri, Suudi Arabistan Kralı Selman ile bir araya geldi. Görüşmede Lübnan'daki son durumun masaya yatırıldığı açıklandı.