Suudi Arabistan, yolsuzluk operasyonu kapsamında geçtiğimiz aylarda 200 üst düzey yetkiliyi gözaltına almıştı. Aralarında Türkiye'ye de sık sık ziyarete gelen ve tatilini Bodrum'da geçirmeyi sevdiğini söyleyen El Velid bin Talal'ın da olduğu prensler bir süredir Riyad'taki lüks bir otelde gözaltında kalıyordu.

Wall Street Journal gazetesi, para karşılığı prens ve üst düzey yetkililerin özgürlüklerine kavuştuğunu açıklarken, dün de El Velid bin Talal'ın özgürlüğü için şirketinden feragat etmesi ve buna ek olarak 6 milyar dolar para istendiği öne sürülmüştü.

[old_news_related_template title="Bodrum aşığı Prens'i Trump mı gözaltına aldırdı" desc="Dün gece Suudi Arabistan'da dengeleri değiştirecek bir gelişme yaşandı. Ülkede aralarında prenslerin ve bakanların da bulunduğu çok sayıda kişi büyük yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Bunlara arasında geçtiğimiz yaz Bodrum'a gelen Prens El Vlid bin Talal da var." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/hp21hp21hp21hp12.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/bodrum-asigi-prensi-trump-mi-gozaltina-aldirdi-2077994/"]

Suudi kaynaklar henüz serbest bırakılan yetkililerin kimlikleri ile ilgili bir açıklama yapmadı.