Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Türkiye ile Yemen'in sunduğu 'Kudüs' tasarısının Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantısında kabul edilmesine ilişkin resmi Twitter hesabından açıklama yaptı.

[old_news_related_template title="Son dakika: Birleşmiş Milletler Kudüs kararını verdi" desc="ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını açıklamasının ardından bugün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bu kararı oyladı. BM, ABD'nin kararına karşı tasarıyı kabul etti. Trump'ın tehditlerine rağmen 128 evet oyuyla ABD'nin Kudüs kararı aleyhine karar çıktı. Trump'ın tehditleri sonrasında Honduras, Togo ve Guatemala gibi ülkeler ABD'nin yanında yer alırken Kanada, Arjantin, Çekya ve Polonya'nın çekimser olması dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/sur-sondakika-50.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/kudus-icin-birlesmis-milletler-bir-araya-geliyor-2141625/"]

Kalın açıklamasında, "Trump yönetiminin Kudüs kararını reddeden karar tasarısı BM Genel Kurulu´ndan 9´a karşı 128 oyla kabul edildi. Kudüs adına, Filistin davası adına, küresel adalet ve vicdan adına bu tarihi karar hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.