Şehir ve iş hayatından sıkılan 40 yaşındaki David, Münih'te yeni bir yaşam tarzını benimsemeye başladı. David, evinin yakınındaki Isar Nehri'ni kullanarak işe gidip gelmeye başladı. 295 kilometrelik nehirde 2 kilometre boyuca kulaç atarak işine giden David, "Bazen kendimi akıntıya bırakarak yüzüyorum bazen de kulaç atarak hedefime varıyorum" ifadesini kullandı.

swimmingbuddies

Taşınabilir bilgisayarını, kıyafetlerini ve diğer eşyalarını su geçirmeyen turuncu bir çantaya koyan David böylelikle karaya adım attığında kupkuru bir şekilde ofise gidiyor. Yaz-kış demeden bu yolu tercih eden David, "Suyun sıcaklığının yazın 14 derece ila 21 derece arasında değiştiği nehirde kışın yüzebilmek için yalıtımlı deniz giysisi giyiyorum" dedi.

climbing-out

David, "Otobüs, tren ya da metroda sıkışmaktan, trafikte kalmaktan veya bisikletle giderken egzoz dumanının içinde kalmaktan bıkmıştım artık" derken, nehirde yüzmenin zorlukları olduğunu da vurguluyor. David, "Nehirde yüzmek tehlikeli çünkü her zaman ısısını bilmen ve akıntıya bakman gerek. Çünkü nehirde hiçbir şeyi riske atamazsınız" ifadesini kullanıyor.

CBC'ye konuşan Benjamin, "Ben bir rahip değilim. Bisiklet kullanırken kedilere bağırıyordum, kaldırımda yürürken de bisikletlilere. Fakat bir nehirde yüzüyorsan tamamen sakinleşiyorsun" dedi.