Önce bizzat Trump, ardından Beyaz Saray Sözcüsü, şimdi de Beyaz Saray Özel Kalemi, fotoğraf nedeniyle medyaya yüklendi.

Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Reince Priebus, "Başkanı gayrimeşru kılmak için bir takıntı var. Oturup buna tahammül göstermeyeceğiz" dedi.

[old_news_related_template title="Trump ABD'yi nasıl yöneteceğinin sinyalini ilk gününde verdi!" desc="Geçen Cuma günü tüm dünyanın dikkat kesildiği bir organizasyonla yemin ederek Beyaz Saray'a çıkan ABD Başkanı Donald Trump, tören alanındaki boşlukları yansıtan fotoğraf nedeniyle medyaya çattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/2017-01-21t212822z_1222198243_rc149cf1a5f0_rtrmadp_3_usa-trump.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-trump-abdyi-nasil-yoneteceginin-sinyalini-ilk-gununde-verdi-1636739/"]

ABD medyasında yayınlanan karşılaştırmalı fotoğrafta, Trump'ın yemin törenine, Obama'nınkinden çok daha az katılım olduğu net bir şekilde görülüyordu.

DİŞİMİZİ TIRNAĞIMIZA TAKARAK SAVAŞACAĞIZ


Fox News Sunday'e konuşan Priebus, "Medya ilk günden seçimi gayrimeşrulaştırmak için konuşuyor" derken, Trump Yönetimi'nin böylesi haberlerle "her gün dişini tırnağına takarak savaşacağını" ifade etti.

Trump dün CIA'in Virginia'daki karargâhına yaptığı ziyarette, yemin törenine katılanların sayısının "Bir buçuk milyon gibi göründüğünü" söylerken, herhangi bir delil sunmadı.

Politico'nun haberine göre; Trump'ın yemin törenini izlemeye tahminen 800 bin kişi geldi. Obama'nın ilk dönemine başladığı 2009 yılında ise bu rakam 1.8 milyondu.

GAZETECİLERE HAKARET ETTİ


Trump, medyayı CIA ile arasında kavga çıkarmaya çalışmakla suçlarken, gazeteciler için "yeryüzündeki en şerefsiz insanlar arasındalar" ifadesini kullandı.

Yemin törenine bir buçuk milyon kişinin katıldığını savunan Trump, medyada yer alan 250 bin rakamını "ipe sapa gelmez medyanın haberleri" olarak nitelendirdi.

[old_news_related_template title="Obama-Trump arasındaki fark... Sadece birkaç saniye yetti!" desc="İngiliz The Independent gazetesinin kurduğu indy100 sitesi, ABD Başkanı Donald Trump ile selefi Barack Obama arasındaki nezaket farkını sadece birkaç saniyelik videoyla ortaya koydu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/obama-trump.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/obama-trump-arasindaki-fark-sadece-birkac-saniyede-anlasiliyor-1637155/"]

Trump'ın bu açıklamalarının ardından Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer da gazetecileri suçladı.

Medyayı yemin törenindeki coşkuyu azaltmaya çalışmakla suçlayan Spicer, bunun utanç verici ve yanlış olduğunu öne sürdü.

Spicer, "Bu, şimdiye kadarki en geniş katılımlı yemin töreniydi" dedi.

[old_news_related_template title="Günün en çarpıcı karelerinden biri!" desc="Cumhuriyetçi Donald Trump, yaklaşık bir buçuk saat önce yemin ederek resmen ABD Başkanı oldu. Dünyanın gözü bugün ABD'nin kalbi Washington DC'deydi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/fark.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-gunun-en-carpici-karelerinden-biri-1634655/"]

Söz konusu karşılaştırmalı fotoğrafları kullanan birçok ABD'li yayın kuruluşu, Spicer'ın beyanını eleştirdi.

New York Times, Spicer'ın açıklamalarını "yalan iddia" olarak değerlendirirken, "Başkanlığın ilk günlerinde, hakareti ve kini çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor" ifadesini kullandı.

CNN ve ABC News de detaylara girerek, Spicer'ın iddiasını çürüttü.