Trump’ın cuma günü ülkeye mülteci alımını durduran ve 'terör tehdidi taşıyan' yedi Müslüman ülkenin vatandaşlarının ABD'ye seyahat etmesini bir süreliğine yasaklayan kararnameyi imzalamasının ardından ülke ayağa kalktı.

On binlerce kişinin protestolar için sokaklara döküldüğü ABD'de halk Trump karşıtı sloganlar atarak yeni başkanlarını protesto etti.

Öfkeli ABD'liler sosyal medyada gittiği bir galadan fotoğraf paylaşan Trump’ın kızı Ivanka Trump'a da tepki gösterdi.



Washington sosyetesiyle yeni yönetimi kutlama yemeğine katılan Ivanka’nın fotoğrafının altına Twitter kullanıcıları, “Binlerce aile babanız yüzünden parçalandı. Ancak hoş elbise. Partide iyi eğlenceler”, “Şaka yapıyor olmalısın”, “Ülkemizin temsil ettiği değerlere ihanet edilirken Trump’ın kızının gecesinin eğlenceli geçmesinden memnunuz” yorumları bırakıldı.

Aynı fotoğrafı Instagram hesabında da paylaşan Ivanka bu kez daha sert eleştirilerle karşılaştı. Sosyal medya kullanıcıları, Ivanka Trump’ın fotoğrafına, “Utan, utan, utan”, “Baban Müslüman oldukları için binlerce masum insanın hayatını mahvediyor ve siz cahil aptallar süslü hayatınıza devam ediyorsunuz. Adalet mi?”, “Baban Amerika’yı bölüyor. Amerika, babandan önce daha iyiydi. Ticaretle uğraşmalı, siyasetle değil. Para, merhameti satın alamaz” yorumları yapıldı.

SÖZCU'DEN IVANKA İÇİN DEV HİZMET!


Türkiye'de bu gibi ciddi olaylara kayıtsız kalanlar için Orhan Veli'nin meşhur şiirinden şu iki dize; "bir elinde cımbız/bir elinde ayna" sıklıkla kullanılır. Biz de sozcu.com.tr olarak kararlarıyla dünyayı sarsan Trump'ın kızı Ivanka Trump'ın okuyup anlayabilmesi için usta şairimizin beşliğini İngilizce yayınlıyoruz.

A Poem with Tweezers

Neither the atom bomb,
Nor the London conference;
Tweezers in one hand,
A mirror on the other;
Does she care about the world!