ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği krizin ardından geçtiğimiz dönemde vize başvurularını tekrar açmış fakat randevu almak isteyenler için Ocak 2019'u göstermişti.

Bugün ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde yapılan açıklamada vize krizinin çözüldüğü belirtildi. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin Türkiye'yle vize krizini kaldırdığı resmi olarak duyuruldu.

Reuters'ın aktardığı haberde, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, "Tutuklu yerel misyon çalışanlarımıza yönelik mevcut iddialara ilişkin kaygılarımız sürmektedir" açıklamasını yaptı. Reuters'ın son dakika şeklinde geçtiği haberde, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin Türkiye'deki muhattapları ve mevkidaşlarıyla görüşmelere devam ederek ABD vatandaşlarının durumu konusunda çözüme ulaşılması için çalışmalara devam edeceği belirtildi.

turkiye

Yapılan açıklamada, ABD Büyükelçiliği çalışanlarına başka bir soruşturma açılmaması konusunda Ankara'dan üst seviyede garanti aldıkları belirtildi.

[old_news_related_template title="ABD'den vize krizinde flaş adım" desc="ABD ile yaşanan vize krizinde son dakika gelişmeleri yaşanıyor. ABD Büyükelçiliği'nden 'sağlık' ve 'insani durumlar' için vize duyurusu geldi. Bu tür başvurular için vize hizmeti açıldı. ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Ankara'ya geldi. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da konuyla ilgili, 'ABD’den ilgili heyet geldi, yarın da Dışişleri, Adalet, İçişleri Bakanlarının müsteşar yardımcıları ile bir araya gelecekler. Umarız yarın veya yakın bir zamanda bu mesele olumlu bir şekilde çözüme kavuşur” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/pasaport-880-dha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-haberi-abdden-vize-krizinde-flas-adim-2051584/"]