Trump'ın yakın çevresinde yer alan ve eski danışmanlarından olan Michael Flynn ve oğlu Michael Flynn Jr. hakkında açılan ve Robert Mueller tarafından yürütülen soruşturmada sıcak bir gelişme yaşandı. Adı Rusya'nın ABD seçimlerine usulsüzlük kattığı ve buna yardımcı olduğu iddialarıyla gündeme gelen Flynn'in, FETÖ'cü elebaşını kaçırma planı hazırladığı iddiası ortaya atıldı.

[caption id="attachment_2085277" align="alignnone" width="1442"]Wall Street Journal'ın ABD saatiyle 08:00 sularında yayına hazırladığı haber, İngiliz basınında da geniş yer buldu. Wall Street Journal'ın ABD saatiyle 08:00 sularında yayına hazırladığı haber, İngiliz basınında da geniş yer buldu.[/caption]

Wall Street Journal'da yer alan haberde, Flynn ve oğlunun Ankara'nın ısrarla talep ettiği FETÖ'cü elebaşı Fethullah Gülen'i iade etme planları yaptığı iddiaları yer aldı. Gazete iddiaları konuyla ilgili kişilere dayandırdı.

Gazetenin Shane Harris ve Aruna Viswanatha imzalı haberinde Flynn, Gülen'i kaçırarak özel bir jetle Türkiye'ye getirmeyi planladığı öne sürülüyor. FBI yetkililerinin en az 4 kişiye bunu doğrulattığı Wall Street Journal'ın haberinde yer alırken Flynn'in 15 milyon dolar istediği belirtildi.

walls

Haberde FETÖ'cü elebaşını kaçırıp özel bir jet ile Türkiye'ye iade edilmesi gündeme gelirken, Gülen'in doğrudan İmralı'ya gönderilmesinin planlandığı belirtildi.

Mueller, Wall Street Journal'ın haberine yorum yapmazken ve Flynn'in avukatları da konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.