New York'ta, ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme, kara para aklama ve bankacılık sahteciliği suçlamaları ile tutuklu olarak yargılanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla davasında sürpriz bir gelişme yaşandı.

[old_news_related_template title="New York mahkemesinde FETÖ'cü tanık" desc="ABD’de görülmekte olan, “Reza Zarrab davası” olarak başlayan, ancak Zarrab’ın itirafçı olmasının ardından Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın tek tutuklu sanık olduğu davada, 17 Aralık 2013 operasyonunu yapan FETÖ’cü emniyet ekibinden eski bir polis tanık olarak dinlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/hakanatilla.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/new-york-mahkemesinde-fetocu-tanik-2127983/"]
FBI ve savcılık ile anlaşmaya giderek Atilla'ya karşı tanıklık yapan Reza Zarrab, eski polis  Hüseyin Korkmaz, Amerikalı yaptırım ve bankacılık uzmanlarının kendisine karşı tanıklık yaptığı davada, savunma ekibinin talep ettiği davanın düşürülmemesi ve Korkmaz'ın ifadelerinin geçersiz sayılmaması nedeniyle Atilla kendi adına tanıklık yaptı.[old_news_related_template title="Eski hücre arkadaşından flaş iddia: 'Zarrab bana tecavüz etti' | Son haberler" desc="ABD'de, İran'a yönelik yaptırımları deldiği iddiasıyla yargılanan Reza Zarrab'ın hücre arkadaşı, Zarrab'ı 'kendisine tecavüz ettiği ve cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla' mahkemeye verdi. Reza Zarrab'ın avukatı ise söz konusu iddiaları Sözcü'ye değerlendirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/reza-880-cizim.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/zarrabin-eski-hucre-arkadasindan-flas-iddia-zarrab-bana-tecavuz-etti-2122837/"]

ABD yasalarına göre eğer sanık istemezse kendisi hakkındaki soruları yanıtlamak zorunda değil. Bu bilgiler ışığında Atilla, hem kendisi hakkında iddianameyi hazırlayan savcılığın hem de savunma ekibinin sorularını yanıtlıyor.

Türkiye'de yaşanan 17 Aralık soruşturması belgelerini ABD'ye kaçtıktan sonra FBI ve savcılık yetkililerine teslim eden eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz, bugün yapılan çapraz sorgulamada savunma karşısında zorlandı. Korkmaz, belgeleri ele geçirmek için bir çok kez yasaları ihlal ettiğini itiraf etti. Korkmaz'ın bazı belgeleri kendisine veren savcının kimliği açıklık kazanmadı.