Giuliani, Ankara'da Erdoğan ile görüştükten sonra mahkemeye verdiği ifadesinde, "ABD çıkarlarına uygun bir anlaşma" sağlamaya çalıştığını açıklamıştı. Hakim Berman da bu kez Giuliani ve ona Ankara görüşmesinde eşlik eden avukat Michael Mukasey'e "Trump yönetimiyle resmi ya da gayrı resmi çalışıyor musunuz?" diye sordu.

"MÜSLÜMAN YASAĞINI" BİLE SORDU


Trump'ın da mensubu olduğu Cumhuriyetçi partiden New York'ta belediye başkanı seçilmiş olan Rudolph Giuliani, Trump'ın Başkan seçildiği kampanyada da aktif görev yapmıştı. Kampanya sonrasında Trump yaptığı açıklamalarda Giuliani'den "gayrı resmi siber güvenlik danışmanım" diyerek bahsetmişti.

Zarrab'ın avukatı Rudolph Giuliani Zarrab'ın avukatı Rudolph Giuliani


Hakim Berman'ın, "ABD hükümetinde resmi ya da gayrı resmi görev yapıyor musunuz" sorusuna ise Giuliani, mahkemeye sunduğu son ifadede "ne ben, ne de bağlı olduğum avukatlık firması ABD hükümeti adına herhangi bir iş yapmıyoruz" demişti.

Hakim Berman da bu yanıt üzerine, "daha ayrıntılı" sordu. Bu kez sorularınnda, "ABD hükümeti" yerine, doğrudan ABD Başkanı Donald Trump'ın da adını geçirdi.