Bharara, Twitter adresinden Erdoğan ile Trump'ın görüşmesine ilişkin CNN'in haberini, "umarım bu görüşme kayda alınıyordur" mesajıyla paylaştı.

Başkanlık görevine oturduktan sonra bizzat Trump tarafından görevden alınmış olan eski Savcı'nın, bu mesajıyla Trump'ın geçen hafta görevden aldığı FBI Başkanı hakkındaki açıklamalarına atıf yaptığı kulislere yansıdı.

[old_news_related_template title="Beyaz Saray'da tarihi görüşme başladı" desc="Geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump'ın PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye silah yardımı yapacağının açıklamasının ardından merakla beklenen Trump-Erdoğan görüşmesi Beyaz Saray'da başladı. ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda karşıladı. Görüşme öncesi Erdoğan ile Trump, gazetecilere birlikte poz verdi. Trump ilk açıklamasında, 'Erdoğan ile uzun ve zorlu bir görüşmemiz olacak' dedi. Kısa süren ikili toplantının ardından iki lider birlikte basın mensuplarına açıklamada bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/basliksiz-1-273.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/beyaz-sarayda-tarihi-gorusme-basladi-1853343/"]

Trump, hakkında Rusya bağlantısı nedeniyle soruşturma yürüten FBI'ın Başkanı Comey'i görevden aldıktan hemen sonra, Comey ile yaptığı görüşmelerin "kayıt altına alındığını" ima eden bir tweet paylaşmıştı. Trump'ın hem hakkında soruşturma yapan FBI Başkanı'nı görevden alması, hem de FBI başkanı ile yaptığı görüşmeleri kayda aldırdığını ima etmesi, ABD'de büyük tartışma yaratmıştı.

[old_news_related_template title="Erdoğan görüşmesinde Trump'tan sürpriz çıkış" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan ABD Başkanı Trump, geçen hafta Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile yaptığı görüşmeyi anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/trump-son.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/erdogan-gorusmesinde-trumptan-surpriz-cikis-1853440/"]

ABD'de bazı çevreler, attığı bu adımlar nedeniyle Trump'ın Başkanlık'tan azledilmesi çağrısı bile yapmıştı.

FBI Başkanı'nın görevden alınmış olmasına rağmen, FBI'ın Trump ve ekibinin Rusya ile olan bağlantılarına ilişkin soruşturma sürüyor.