Üniversiteli gençlerin barınmak için öncelikli tercihi olan KYK yurtlarına başvuruları 20 Ağustos saat 23.59’a kadar gerçekleştirildi. Geriye sonuçların açıklanması kaldı. Peki, e-devlet sisteminden sorgulamaya açıklanacağı duyurulan KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KYK ile merak edilen güncel son detaylar…

2017 KYK yurt başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı yüzlerce öğrenci tarafından araması en yoğun olan konulardan biri haline geldi. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından yaşadıkları şehrin dışında bir üniversiteye yerleşen öğrenciler, yurt başvurularına oldukça yoğun ilgi gösterdi. Öte yandan ÖSYM ek yerleştirme başvurularının sonuçlanmasının ardından da ikinci bir KYK yurt başvurusu alınacak. Peki, 2017 KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, KYK ek yerleştirme yurt başvuruları hakkında açıklama.

KYK SONUÇLARI İÇİN AÇIKLAMA

KHK yurt başvuru ve sonuçları için ayrıntılı bilgi http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresinde bulunan “Başvuru Kılavuzu”ndan alınabilecek.

BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine “e-devlet” üzerinden güncelleyebilir. Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca 11 farklı kamu kurum ve kuruluşlarınca araştırılacak. Başvuru sonuçları KYK’nın kurumsal internet sitesi “yurtkur.gsb.gov.tr” üzerinden duyurulacak.

BEYANI YANLIŞ OLANA BURS YOK

Kamu kurum ve kuruluşları nezdinde araştırılan beyanların aksi bir durum çıkması halinde burs ve öğrenim kredisi hakkı iptal edilmekte, bu noktada öğrencilerin kredi ve burs başvurusu yaparken verdikleri bilgilerin doğruluğu büyük önem taşıyor. Eğer başvuru sonrası beyan edilen bilgilerde bir değişiklik olduysa, müracaat tarihini takip eden 30 gün içinde dilekçeyle bildirilmesi gerekmekte. Sonuçların açıklanması ve işlemlerde elektronik posta adresi büyük önem taşıdığından, aktif bir elektronik posta hesabı verilmesi büyük önem taşıyor.