Sınav giriş belgesine ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. ALES 2017 sınav yerleri belli oldu mu? ALES sınav ne zaman? ALES giriş yerleri ise haberimizde...

ALES 2017 SÖZCÜ ile ilgili görsel sonucu

ALES sonbahar dönemine ioldukça kısa bir süre kaldı. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) kasım ayı içerisinde gerçekleşecek. 2017 - 2018 eğitim öğretim dönemi ALES sonbahar sınavı için sayılı gün kaldı. Artık son hazırlıklarını yapan vatandaşlar, ALES sınav yerlerini merak ediyor.

ALES SONBAHAR DÖNEMLİ KILAVUZ VE SINAVA GİRİŞ BELGELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALES SONBAHAR BAŞVURU FORMU

19 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşecek olan ALES yerlerinin sınava 1 hafta kala açıklanması bekleniyor. Adaylar, sınav yerlerini ÖSYM’nin ‘Aday İşlemleri Sistemi’ üzerinden takip edebilecek.

SINAVIN GEÇERLİLİĞİ KAÇ YIL?

Yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı'nın (ALES) sonuçları, söz konusu yönetmelik değişikliğiyle, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.

Ayrıca, yönetmeliğe eklenen geçici madde ile daha önce yapılan ALES sonuçları da açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli sayılacak.

[old_news_related_template title="ALES başvurularını kaçıranlar için bir şans daha! ALES geç başvuruları nasıl yapılır?" desc="ALES başvuruları geçtiğimiz gün tamamlandı ancak ÖSYM başvuruları kaçıran adaylar için yeni bir başvuru imkanı sağladı. ALES geç başvuruları ne zaman başlayacak? ALES başvurularını kaçıranlar nasıl başvuru yapabilecek? İşte ALES ek başvurularıyla ilgili detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/ales-basvurulari-ales-basvuru-kaciranlar.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/ales-basvurularini-kaciranlar-icin-bir-sans-daha-ales-gec-basvurulari-nasil-yapilir-2038909/"]