LYS sonuçlarında öğrencilerin umudu 03 Ağustos'ta. Geçtiğimiz yıl sonuçlar 10 Ağustos'ta açıklanmıştı. Bu Ağustos'un ilk haftasında açıklama bekleniyor.  Üniversite e-kayıtları 11 Ağustos'ta başlayacağından üniversite yerleştirme sonuçlarının kısa süre içinde açıklanması bekleniyor. Fakat net tarih henüz belli değil.  2017 LYS tecih sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden yayımlanacak.

Birçok öğrencinin eğitim hayatında yeni bir sayfa açacak olan üniversite tercih sonuçlarına kısa bir süre kaldı. Büyük bir merak içinde beklenen üniversite tercih sonuçları ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinden yayınlanacak. Tercih sonuçlarının tam olarak hangi tarihte yayınlanacağı henüz belli olmasa da ÖSYM'nin sonuçları ağustosun ilk haftasında yayınlaması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl 10 Ağustos tarihinde açıklanan sonuçların, bu sene geçtiğimiz seneye göre daha erken bir tarihte açıklanması bekleniyor.

LYS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Önceki sınavlarda olduğu gibi LYS yerleştirme sonuçları da ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresindeki Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden ilan edilecek. LYS tercih sonuçları açıklandığı zaman ilgili linke tıklayarak açılan sayfadan T.C. kimlik numarası/YU numarası ve şifre girilerek kontrol edilebilecek.

ÖSYM'NİN SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

 

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yüksek öğretim programına yerleşen adaylar için üniversite kayıtları başlayacak.Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 12-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.

[old_news_related_template title="Okullar ne zaman açılıyor? 2017-2018 (MEB'ten açıklama)" desc="Milli Eğitim Bakanlığı, milyonlarca öğrencinin merak ettiği okulların ne zaman açılacağı sorusu ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. MEB resmen okullar ne zaman açılacak sorusunun cevabını verdi. İşte detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/okullar-ne-zaman-acilacak-yaz-tatili-ne-zaman-bitecek.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gunun-icinden/okullar-ne-zaman-acilacak-2017-2018-egitim-ogretim-yili-1955257/"]

EK YERLEŞTİRMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için ek tercih süreci başlayacak. ilk yerleştirme ile bir yükseköğretim programı kazanan adayların kayıtlarını tamamlamasının ardından boşta kalan kontenjanlar belirlenecek ve bu kontenjanlara göre ek tercihler alınacak.

LYS'DE İKİ SORU İPTAL EDİLMİŞTİ

ÖSYM’nin internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:
“LYS-1 Matematik Testinin Temel Soru Kitapçığındaki 75. ve 76. soruların Ortaöğretim İleri Düzey Matematik (9, 10, 11 ve 12. Sınıflar) öğretim programının ID.12.7.1.2 numaralı ‘Uzayda iki doğru; iki düzlem; bir düzlem ve bir doğrunun birbirlerine göre durumlarını belirler ve uygulamalar yapar' kazanımı kapsamında olduğu ancak Ortaöğretim İleri Düzey Matematik 12. Sınıf Ders Kitabında Uzayda Doğru ve Düzlem ünitesinin bu kazanımları tümüyle kapsamadığı tespit edildiğinden bu iki sorunun değerlendirme dışı bırakılmasına karar verilmiştir”

[old_news_related_template title="LYS sonuçları heyecanı! Üniversite tercihi yapanlar Twitter'dan mesaj yağdırdı (ÖSYM sonuç sayfası)" desc="ÖSYM'nin LYS tercih sonuçlarını bekleyen öğrenciler Twitter'dan mesaj yağdırdı. Öğrenciler ve veliler üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM sonuç sayfası ve üniversite tercih sonuçları ile ilgili tüm merak edilenler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/osym.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gunun-icinden/universite-tercih-sonuclari-ne-zaman-aciklanacak-2017-osym-lys-tercih-sonuclari-1957034/"]