Binlerce sürücü adayı ehliyet sınavı sonuçlarını heyecan içinde bekliyor.  Peki 29 Temmuz 2017 ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı MTSKS sınav sonuçları sorgulama sayfası yazımızda. İşte ehliyet sınavı ve sonuçları hakkında detaylı bilgi...

EHLİYET SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sürücü adayları ehliyet sınav sonuçlarını merak içinde bekliyor. Bi an önce direksiyon başına geçmek isteyen adaylar MTSKS sonuçları sorgulamak için MEB sayfasına akın ediyor. Daha önceki ehliyet sınavlarında sonuçlar 10 ila 15 gün içinde açıklanıyordu. 29 Temmuz tarihli sınav sonuçları da bu süre zarfı içinde açıklanacaktır.

MEB MTSKS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

EHLİYET SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

2017/MTSKS-4 07 EKİM 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-5 23 ARALIK 2017(saat 14.00)

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sınav sonuçları açıklandığında 70 puan ve üzeri puan alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaktır. Direksiyon sınavları önceki sınav tarihlerine bakıldığında, sonuçların açıklanmasından 15 ya da 22 gün sonra gerçekleştirildiği görülmektedir. Direksiyon sınavı esnasında sizin ile birlikte araca binecek olan yetkililer, aracı çalıştırmanızdan hız kurallarına uyup uymamanıza, eğimli yolda aracı hareket ettirebilmenizden geçiş kurallarına uyup uymamanıza göre pek çok değerlendirme kriterlerine göre size puan verecektir. Direksiyon sınavından başarılı olmak için gerekli olan minimum 70 puanı alamayan adaylar için direksiyon sınavına toplamda 4 defa girme hakkı bulunmaktadır.