Akademik hayata adım atarken gereken başlıca sınavlardan olan ALES'ın sonbahar sınavı yarın yapılacak. ALES sınav giriş belgesini son güne bırakan adaylar, bugün ALES giriş belgesini çıkarmak için internet üzerinde ALES giriş belgesi aramaları yapıyor. ALES sınav giriş belgesini aşağıdaki link üzerinden yazdırabilirsiniz.

ÖSYM ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ

ALES SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

2017 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), ÖSYM tarafından 19 Kasım 2017 tarihinde saat 10:15'de uygulanacak. Saat 10:00'dan önce sınav binasına giriş yapılacak olup bu süreden sonra adaylar sınav binalarına alınmayacaklardır. Bu nedenle adayların en geç saat 10:00'da sınav binasına giriş yapmaları gerekmektedir.

ales

ALES SİSTEMİ TAMAMEN DEĞİŞTİ!

Yeni ALES'te soru sayısı azaltılarak, soru başına düşen süre artırıldı, bununla birlikte toplam sınav süresi kısaltıldı. Sınav, 160 soru ve 180 dakikadan (3 saat) oluşmakta iken, yeni düzenleme ile 50'şer sorudan oluşan sözel ve sayısal iki ayrı testten meydana gelecek. Toplamda 100 sorudan oluşan sınavın süresi 150 dakika (2.5 saat) olarak belirlendi. Bu düzenlemenin sınav stresinin azaltılmasına da katkı sağlayacağı bekleniyor. Eşit ağırlıklandırılmayan ALES Eşit Ağırlık puanı, eşit ağırlıklı hale getirildi. ALES Sayısal ve ALES Sözel puanının hesaplanmasına yönelik ağırlıklar değiştirilmemekle birlikte ALES Eşit Ağırlık puanının hesaplanmasında Sayısal Testinin yüzde 50, Sözel Testinin de yüzde 50 etkili olmasına karar verildi.

SINAVIN GEÇERLİLİĞİ KAÇ YIL?

Yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı’nın (ALES) sonuçları, söz konusu yönetmelik değişikliğiyle, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.
Ayrıca, yönetmeliğe eklenen geçici madde ile daha önce yapılan ALES sonuçları da açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli sayılacak.

[old_news_related_template title="15 tatil ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman kapanacak? MEB açıkladı: İşte sömestr ve diğer resmi tatillerin tarihleri" desc="Bugünlerde hem öğrencilerin hem velilerin en çok merak ettiği konuların başında 15 tatil ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman kapanacak? soruları geliyor. Hem tatil zamanını belirlemek hem eksiklerini gidermek isteyecek aileler tatil tarihine göre plan yapacaklarından bu tarih öğrenciler için de veliler için de çok önemli Peki o tarih ne? İşte ayrıntılar" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/15tatilnezaman880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/15-tatil-ne-zaman-basliyor-okullar-ne-zaman-kapanacak-meb-acikladi-iste-somestr-ve-diger-resmi-tatillerin-tarihleri-2089550/"]