Okula düzenli olarak devam edemeyen öğrencilerin dışarıdan bitirmek üzere uzaktan eğitim aldıkları lise olan AÖL sınavı ne zaman? İşte 2017-2018 Açıköğretim Lisesi 1. dönem sınav tarihleri ve AÖL ders seçimleri...

AÖL NEDİR?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL); lise eğitimine örgün olarak devam edemeyen öğrencilerin eğitime devam etmek için uzaktan eğitim alarak dışarıdan okudukları lisedir. Burada alınan eğitim örgün eğitim ile eş değer niteliklerdedir. Açık öğretim lisesine ortaokul eğitimini almış, lise eğitimine devam edememiş her birey kayıt yaptırabilmektedir.

Açık öğretim lisesi de normal liseler gibi 4 yıl, 8 dönem eğitim verir. Ancak 18 yaşından büyük öğrenciler için 1 yıl içerisinde 3 sınava girme hakkı verilmiştir. Bu haktan faydalanan öğrenciler eğitimlerini 2,5 yıl gibi bir sürede tamamlayabilirler. Açık öğretim lisesi kitaplarını ücretsiz bir şekilde ikamet etmiş olduğunuz semtinizde bulunan liselerden temin edebilirsiniz.

AÖF soru ve cevapları 2017: AÖF sınav sonuçları ne zaman belli olacak?

İŞTE AÖL 1. DÖNEM SINAV TARİHLERİ

7 - 8 Ekim 2017 tarihlerinde 3 oturum şeklinde gerçekleştirilen, 2016-4. Dönem ek sınavlarının açıklanması ve 30 Ekim 2017 yeni kayıt işlemlerinin tamamlanması ile birlikte 2017-1. Dönem sınav tarihleri belli oldu. Açık Öğretim Lisesi 2017—2018 eğitim öğretim yılı 1. Dönem sınavlarının 9-10 Aralık 2017 tarihlerinde yapılacağı bildirildi.

AÖL 1. DÖNEM DERS SEÇİMLERİ

AÖL öğrencilerinin 2017-1. Dönem ders seçimlerini 26.10.2017 tarihi saat 18:00’a kadar yapabilecekleri açıklandı. Ders seçimlerini yapamayan öğrencilerin ise dersleri, otomatik olarak merkez tarafından atanacaktır. 2017-1. Dönem için yeni kayıt yapan öğrenciler ders seçimi yapmayacaklardır, ders seçimleri otomatik olarak merkez tarafından atanacaktır.

 

AÖF KAYDI YAPTIRIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

-E-okulda kaydı bulunan öğrenciler için hiçbir belge istenmeyecektir.

- E-okulda kaydı olmayan öğrencilerin ilk ve ortaokul diplomalarının aslı

-Lise dönemine ara vermiş, tekrar eğitime devam etmek isteyen öğrenciler için tasdikname veya öğrenim belgesi

-Son altı ay içerisinde çekilmiş bir adet vesikalık fotoğraf

-T.C. kimlik numarasını gösteren belge, T.C. kimlik numarası olmayan öğrencilerden sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontu istenir.

-Erkekler için askerlikle ilişiği olmadığına dair belge

-Yurt dışından gelen öğrenciler için Denklik Belgesi

-Sınav bedeli muafiyeti olan öğrencilerin muafiyet belgesi istenir.

-Açık öğretim lisesi öğrencileri mezun olana kadar her dönem de kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Kayıt yenileme işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı AÖL resmi web sayfasında belirlenen tarihler ve kurallara uygun şekilde yapılmalıdır.

AÖL'DEN KİMLER MEZUN OLABİLİR?

-Öğrenim görülen dönemin en az 8 ve üzeri olması gerekir.

-Toplam alınan kredinin 192 ve üzeri olması gerekir.

-Zorunlu derslerin tamamında başarılı olunması veya muaf olunması gerekir

-Dil ve anlatım dersinden başarılı olunması veya muaf olunması gerekir.

[old_news_related_template title="AÖF giriş belgesi: AÖF vize sınav yerleri belli oldu! AÖF sınavlarına girerken bunlara çok dikkat edin!" desc="AÖF sınav giriş belgelerini çıkarmak ve sınav giriş yerlerini öğrenmek isteyen Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri AÖF belgelerinin yer aldığı Anadolu Üniversitesi sitesini sıklıkla ziyaret ediyor. AÖF giriş belgesi detayları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/aof-sinav-giris-belgesi-aof-sinav-yerleri.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/aof-giris-belgesi-aof-vize-sinav-yerleri-belli-oldu-aof-sinavlarina-girerken-bunlara-cok-dikkat-edin-2100669/"]

 

[old_news_related_template title="AÖF giriş belgesi nasıl çıkartılır? 2017 AÖF sınav giriş yerleri ve vize sınavları hakkında önemli bilgi" desc="AÖF Sınav giriş yerleri belli oldu. 25-26 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan sınavların giriş yeri ve belgesini aşağıdaki linkten sorgulayabilirsiniz. AÖF sınav giriş yeri sorgulama hem öğrenciler hem de velileri tarafından araştırılıyor. İşte AÖF giriş yerleri ve sınav giriş yeri sorgulamasına dair ayrıntılar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/aof-sinav-giris-yerleri-acik-ogretim-giris-belgesi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/aof-giris-yerleri-belli-oldu-2017-aof-giris-yeri-ve-giris-belgeleri-sorgulama-ve-yazdirma-2098150/"]